Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Derby patří Ocelářům. Na ledě Vítkovic zvítězili jasně

Třinečtí hokejisté dostáli roli favorita a vyhráli v dohrávce 8. kola na vítkovickém ledě 4:1. Oceláři triumfovali v regionálním derby potřetí v řadě a dále vedou tabulku.

Hokejisté Třince se radují s brankářem Markem Mazancem
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Hned zkraje úvodní dvacetiminutovky se do slibné šance probil domácí útočník Krenželok, vylákal třineckého gólmana Mazance ven z branky, jenže poté nedokázal zasunout puk mezi tyče. Hosté pak měli k dispozici dvě přesilovky krátce za sebou, ale nedokázali s nimi naložit úspěšně.

I přesto šli do šatny po první části spokojeni, protože 17 sekund před sirénou Ondřej Kovařčík střelou zpoza pravého kruhu propálil brankáře Stezku a Třinec vedl. Po vyloučení Šedivého vteřinu před koncem první třetiny odstartovaly Vítkovice druhou část přesilovkou, jenže ji nevyužily. A krátce nato inkasovaly podruhé.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Vítkovice – Třinec

Po nenápadném průniku vystřelil Kundrátek zpoza Plášila, Stezka měl zakrytý výhled a puk mu propadl mezi betony do branky - 0:2. Ostravané přidali a měli šance. Pokusy Kaluse a Hrušky sice zlikvidoval Mazanec, ale na pohotovou dorážku Chlána ze 30. minuty byl krátký.

Vítkovický celek vycítil šanci, třinecký gólman Mazanec si však poradil s dělovkou Plášila od modré čáry i pohotovou střelou Bernovského z levého kruhu. Úřadující šampion definitivně překlopil výsledek na svou stranu ve třetí části.

V jejím úvodu zůstal mezi kruhy volný Daňo, jenž si chytře poradil se Stezkou. A když v čase 48:47 sebral puk v mezikruží Roman a pohotově propálil domácího gólmana, bylo o výsledku bitvy tradičních soupeřů jasno.

Vítkovičtí prohráli 1:4 a na svém ledě v probíhající sezoně ztratili druhé ze tří utkání, zato Oceláři navázali na domácí výhru nad Mladou Boleslaví a zvítězili v šestém z posledních sedmi duelů.

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Chlán (Gewiese, J. Stehlík) - 20. O. Kovařčík (M. Adámek, M. Doudera), 24. Kundrátek, 45. Daňo (Kundrátek), 49. Miloš Roman (Daňo). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5325.

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, J. Stehlík, P. Koch, L. Kovář - Svačina, Marosz, L. Krenželok - Fridrich, J. Hruška, Afanasjev - M. Kalus, Dej, R. Bondra - Bernovský, Chlán, J. Krejsa. Trenér: Holaň.

Třinec: Mazanec - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, Miloš Roman, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, O. Šedivý - Kofroň, R. Szturc, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Miloš Holaň (Vítkovice): "Sice jsme hráli dobře, ale nemáme ani bod. Do utkání jsme vstoupili aktivně, hráli jsme dobře. Pak jsme přečkali dvě oslabení a za hru v nich musím hráče pochválit, nedostali jsme v nich ani gól. Zamávala s námi ale branka sedmnáct vteřin před koncem třetiny. Ve druhé části jsme soupeře přestříleli, snížili jsme na 1:2 a tlačili jsme dál, ale další gól se nám nepodařilo vstřelit. Třinec nás pak potrestal. Herně kluci odvedli maximum, snad kromě gólů, které nám chybí. Strašně se na ně nadřeme."

Václav Varaďa (Třinec): "Za výsledek a tři body do tabulky jsme hodně rádi, i když předvedený výkon nebyl z naší strany tak dobrý, jak bychom si v derby představovali. Někdy hrajeme moc hezky a body nejsou, jindy je to zase naopak. Při šňůře venkovních utkání, která nás čekají, je to pro nás pomoc. Tým si výhry určitě váží."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články