Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Déjà vu v Montrealu. Julien podruhé střídá na lavičce Canadiens Therriena

Montreal - Pouhý týden po odvolání od hokejistů Bostonu byl bez práce trenér Claude Julien. Vedení Montrealu propustilo Michela Therriena, přestože slavný kanadský klub vede Atlantickou divizi a v tabulce Východní konference NHL je pátý. V poslední době se mu ale přestalo dařit, v únoru vyhrál tým s českým útočníkem Tomášem Plekancem pouze jeden ze sedmi zápasů. Novým koučem Canadiens se stal právě Julien.

Michael Therrien na lavičce Montrealu
zdroj: USA Today Sports autor: Winslow Townson

Šestapadesátiletý Julien se vrací do Montrealu po jedenácti letech. V roce 2003 na střídačce Canadiens zahájil trenérskou kariéru v NHL a shodou okolností tehdy střídal rovněž odvolaného Therriena.

Montreal znovu angažoval Therriena v roce 2012. Třiapadesátiletému kouči, který mezitím působil v Pittsburghu, nevyšla minulá sezona s Canadiens, v níž utrpěl dlouhodobé zranění hvězdný brankář Carey Price. Týmu poprvé při Therrienově druhé štaci unikla účast v play-off.

Julien skončil v Bostonu, který v roce 2011 dovedl ke Stanley Cupu, po téměř deseti letech. Bruins se pod jeho vedením nedostali do play-off v minulých dvou sezonách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články