Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Debutant Horák: Je přínos mít tátu, který hrál v národním mužstvu

Praha – Útočník Roman Horák je jedním z pěti nováčků v národním týmu, který se sešel v Praze před nadcházejícím turnajem Channel One Cup. Synovi někdejšího stejnojmenného reprezentanta se tak splní jeden z cílů, s nimiž se v létě vrátil ze zámoří do Evropy. Horák se totiž po pěti letech v USA a Kanadě rozhodl pokračovat v kariéře v Kontinentální lize a hájí barvy Viťazu Podolsk.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce českých reprezentantů na srazu

Kouč Vladimír Růžička Horáka zatím zařadil do druhé formace s Radkem Smoleňákem a Michalem Birnerem, debutovat by tak měl ve čtvrtek v zápase proti Švédsku. "Pokud budu opravdu hrát, bude to velký hokejový zážitek. Hrát doma je velká čest. Aréna je vyprodaná, což je pro každého hokejistu výzva," uvedl Horák.

Nominace udělala radost i jeho otci, který v 90. letech odehrál za reprezentaci přes 60 zápasů a startoval na Olympijských hrách i na mistrovství světa. "Táta je spokojený, že jsem tady. Samozřejmě že mi dával nějaké rady. Je to přínos mít tátu, který hrál v národním mužstvu. Pomáhá mi," řekl třiadvacetiletý útočník.

Svého otce ale osobně nikdy v dresu národního týmu hrát neviděl. "Jeho zápasy v nároďáku jsem neviděl, ale vždy, když jsem měl šanci, jsem na zápasech byl. Hokej byl tenkrát trošku jiný. Je to ale pořád hráč, ke kterému jsem vzhlížel, a všechno, co mi radí, si beru k srdci. Doufám, že neudělám ostudu," řekl Horák.

Do KHL v létě zamířil po třech sezonách, které odehrál v NHL v Calgary a Edmontonu. Stabilně však v kanadsko-americké soutěži hrál jen první rok, další dva strávil většinou na farmách. I proto se vrátil do Evropy a rozhodnutí nelituje. "Je to trošku jiný hokej. V Americe je to rychlejší, tady je zase větší hřiště. Zatím mi to celkem sedí. Půlka sezony byla dobrá, takže doufám, že to bude pokračovat," hodnotil dosavadní průběh KHL a svoji bilanci ze 37 zápasů - sedmnáct branek a deset asistencí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články