Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

David Backes rozstřílel Detroit takřka sám

New York - Hokejový útočník David Backes zařídil ve čtvrtečním utkání NHL čtyřmi góly vítězství St. Louis 5:4 na ledě Detroitu. Pětadvacetiletý Američan, jenž zároveň zaznamenal i první hattrick v soutěži, vstřelil rozdílový gól čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Hokejisté Blues uspěli v letošním ročníku v souboji proti obhájcům Stanleyova poháru až na šestý pokus a výhra je posunula do elitní osmičky Západní konference o bod před devátý Nashville.

Hráčům Red Wings se ani na třetí pokus nepovedlo dosáhnout 50. výhry v sezoně a zároveň se jim vzdálil pátý zisk Prezidentovy trofeje pro nejlepší tým základní části v posledních sedmi ročnících. Na vedoucí San Jose ztrácí Detroit pět kol před koncem základní části šest bodů.

David Krejčí za své výkony získal ocenění

Zato hokejisté Bostonu dosáhli poosmé v historii 50 vítězství v základní části. Jubilejní výhru si připsali po výsledku 2:1 s Ottawou, k čemuž jednou asistencí pomohl i český útočník David Krejčí. Rodák ze Šternberku bodoval ve čtvrtém utkání za sebou, v nichž zaznamenal jeden gól a sedm finálních přihrávek.

Po zápase získal Seventh Player Award; tuto cenu příznivci Bostonu udělují od sezony 1968/69 hráči, který udělal největší výkonnostní skok a předčil jejich očekávání. Dvaadvacetiletý střední útočník si v první celé sezoně v Bostonu vylepšil řadu osobních rekordů. Odehrál jako jeden ze čtyř hokejistů všech 77 utkání, v nichž vstřelil 22 gólů; před sezonou přitom bylo jeho maximem šest branek. Dále Krejčí přidal 50 asistencí, což v celkovém součtu znamená 72 kanadských bodů. Dosud jich nejvíce získal 27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články