Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Další změna u hokejistů Českých Budějovic, klub má nově ve jméně ČEZ

České Budějovice – Nejenom s třemi novými hráči a novým trenér, ale i s upraveným názvem vstoupí do utkání první hokejové ligy s Litoměřicemi České Budějovice. Po podpisu smlouvy s novým generálním sponzorem se klub nově jmenuje ČEZ Motor České Budějovice. Energetická společnost podpořila účastníka druhé nejvyšší soutěže do konce sezony částkou 5,6 milionu korun.

Radost hokejistů Českých Budějovic
zdroj: hcmotor.cz

Nový generální sponzor by měl jihočeskému klubu pomoci naplnit rozpočet pro současnou sezonu, který činí zhruba 35 milionů korun. "Podíleli jsme se na podpoře mládežnického hokeje v Českých Budějovicích. Zvažovali jsme i to, že v budoucnosti pomůžeme seniorskému týmu. Uvědomujeme si vzhledem k nelehké situaci, že pokud bychom to neudělali nyní, třeba bychom tu šanci už v budoucnosti nemuseli mít," uvedl generální ředitel skupiny ČEZ Daniel Beneš. Otázku další spolupráce zatím nechal otevřenou.

Podle generálního manažera českobudějovického klubu Stanislava Bednaříka nový partner výrazně pomohl naplnit rozpočet pro současnou sezonu. "I když ze sta procent ještě naplněný není. Ale tato částka nám výrazně pomůže," řekl Bednařík.

České Budějovice po odchodu extraligového Mountfieldu do Hradce Králové si na poslední chvíli zajistily s novým kádrem účast v první lize, v níž se pohybují ve spodní části tabulky. V minulém týdnu proto přišel k týmu nový trenér Petr Rosol.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Českých Budějovic se nově jmenují ČEZ Motor
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články