Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Další vysoká výhra a postup do čtvrtfinále. Parahokejisté si poradili i se Švédy

Čeští reprezentanti zvládli v Ostravě na mistrovství světa v parahokeji také druhý duel v základní skupině. Po Japonsku zdolali i Švédy, tentokrát 6:1 zejména díky povedené druhé polovině zápasu. Se ziskem šesti bodů tak národní tým postoupil do čtvrtfinále ještě před závěrečným soubojem proti Itálii. Přímý přenos utkání Itálie–Česko sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v úterý od 20:00.

Zdeněk Šafránek
zdroj: ČTK autor: Kaloň Karel

Češi vstoupili do duelu proti Seveřanům dobře a už ve čtvrté minutě si vypracovali dvoubrankový náskok po zásazích Raula a Geiera. Střelec druhé branky v závěru zápasu přidal svůj druhý gól v utkání, kterým nakonec pečetil vysokou výhru 6:1. Vítězství zajistilo českým reprezentantům průběžné vedení v tabulce skupiny B a také postup do kýženého čtvrtfinále. O primát ve skupině se Češi utkají s Itálií.

"Nástupy máme vždycky hrr, tentokrát to vyšlo skvěle. Švédi za určitého stavu udělali trychtýř kolem branky a vůbec se nehýbali, byla to velmi těžká pasáž, kdy jsme se nemohli přes ně dostat. Pak se nám ale povedlo je zlomit proměněnými brejky," pochvaloval si výhru útočník Zdeněk Hábl, který si připsal čtyři body za gól a tři asistence.

Švédové sice duel zdramatizovali po snížení Ingvarssona na 1:2, ale pak se trefovali jen tuzemští hráči. Na Doležala, který se prosadil ještě před první přestávkou, navázal poté Krupička a v poslední části také Hábl.

V úvodním střetnutí nedělního programu se střetli hráči Itálie a Japonska. Mužstvo z Apeninského poloostrova potvrdilo roli favorita a navázalo na úvodní vítězství 4:0 nad Švédskem. Italové přehráli Japonce 5:1 a ve skupině B jsou druzí. Reprezentace ze země vycházejícího slunce prohrála i druhý duel, ten první s českým národním týmem 0:8.

V prvním nedělním duelu skupiny A se zrodilo dosud nejvyšší vítězství na šampionátu. Kanaďané jednoznačně přehráli Norsko 14:2, když už po dvou třetinách vedli 13:1. Po porážce 1:3 s USA si parahokejisté ze země javorového listu spravili chuť. Právě Američané vévodí tabulce, když porazili Koreu 4:0 a dosud neztratili ani bod.

Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě:

Skupina A:
Norsko - Kanada 2:14 (0:6, 1:7, 1:1), USA - Korea 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Skupina B:
ČR - Švédsko 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)
Branky: 5. a 41. Geier, 2. Raul, 15. Doležal, 20. Krupička, 40. Hábl - 11. Ingvarsson.

Japonsko - Itálie 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články