Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Další smolná prohra v závěru. Češky tentokrát nestačily na Německo

Plymouth (USA) - Ani závěr druhého zápasu na mistrovství světa se českým hokejistkám nepovedl. Po úvodní porážce se Švýcarskem nestačily Češky tentokrát na reprezentantky Německa, kterým podlehly smolně 1:2, když o výsledku rozhodla trefa Laury Klugeové v 59. minutě.

Bezbrankový stav prolomila až ve 35. minutě Julia Zornová, která překonala brankářku Kláru Peslarovou po úniku. Češky zhodnotily své úsilí a velký počet šancí až deset minut před koncem, kdy z dorážky vyrovnala Aneta Lédlová.

V čase 58:23 ale rozhodla Klugeová, která doklepla puk za překonanou Peslarovou po střele Marie Delarbreové. Českému týmu nebyl nic platný poměr střel 41:12 ani přesilové hry, které zůstaly bez využití.

Ve skupině B se po výhře Švédska nad Švýcarskem propadly české hokejistky na poslední místo. Zopakovat loňskou čtvrtfinálovou účast mohou jen v případě tříbodové výhry nad Švédkami a porážky Švýcarska s Německem. Z duelů se Švýcarskem a Německem totiž získaly jediný bod.

"Je to obrovské zklamání. Určitě jsme měly větší ambice než hrát o sedmé a osmé místo. Může se to ještě nějak vyvinout, ale je to špatné. Prostě nedáváme góly, to je náš největší kámen úrazu," řekla útočnice Aneta Lédlová.

Je nám líto, video expirovalo.
České hokejistky podlehly na MS Německu 1:2 gólem v závěru

"Se Švédskem chceme vyhrát, abychom ukázaly, že tady máme být a nejsme tady jen tak. Uvidíme, jak to půjde," uvedla Lédlová, jejíž gól nezabránil sobotní prohře s Německem 1:2. "Kdo to viděl, tak to ví. Hrály jsme celou dobu u nich. Trenéři nám říkali, že nám to tam padne, ať jsme v klidu. Ale bohužel," dodala Lédlová.

Kanadské hokejistky na MS překvapivě prohrály s Finskem 3:4

Hokejistky Kanady po úvodní porážce se Spojenými státy americkými podlehly na mistrovství světa v Plymouthu překvapivě Finsku 3:4 a zůstávají ve skupině A bez bodu. Desetinásobné světové šampionky a čtyřnásobné olympijské vítězky tak poprvé v historii prohrály na akci Mezinárodní hokejové federace s jiným týmem než s USA.

Finky se dočkaly úspěchu proti Kanadě ve 21. vzájemném utkání. Rozhodla Ronja Savolainenová, která překonala brankářku Genevieve Lacasseovou v čase 58:19. "Když jsem dostala puk, věděla jsem, že musím střílet. Před jejich gólmankou bylo hodně hráček. Byla jsem šťastná, že to tam spadlo. Cítily jsme se před zápasem dobře. Věřily jsme, že můžeme vyhrát," řekla Savolainenová.

O přímém postupu do semifinále se rozhodne až v pondělí. Američanky vedou před duelem s Finskem o tři body před Ruskem i Finkami. Kanaďanky mají šanci se vyhnout čtvrtfinále jen v případě plného bodového zisku s Ruskami a pomoci od USA.

Mistrovství světa hokejistek v Plymouthu:

ČR - Německo 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Lédlová (Polenská, Zedníková) - 35. Zornová (Klugeová), 59. Klugeová (Delarbreová). Rozhodčí: Celarová (SR), Allenová - LeClercová (obě USA), Tauriainenová (Fin.). Vyloučení: 1:4. Bez využití. Diváci: 496.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články