Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další rána před SP: Po Krejčím nepomůžou hokejové reprezentaci ani Gudas s Hertlem

Praha – Z nominace českých hokejistů pro blížící se Světový pohár v kanadském Torontu vypadli po Davidu Krejčím ze zdravotních důvodů také obránce Radko Gudas a útočník Tomáš Hertl. Informoval o tom mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund. Gudase nepustí do hry zraněné zápěstí, Hertlovi nedoporučili účast lékaři domovského klubu San Jose Sharks kvůli dlouhodobým problémům s pravým kolenem.

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Radka Gudase vyřadilo zranění zápěstí, které utrpěl při tréninku a které jeho účast na turnaji vylučuje. Generálního manažera reprezentace Martina Ručinského o tom informoval sám hráč a generální manažer Philadelphie Flyers Ron Hextall," uvedl Zikmund v tiskové zprávě.

Hertl si v červnu ve finále Stanleyova poháru proti Pittsburghu poranil vnitřní postranní vaz v pravém koleni. "Jeho účast znemožnilo zranění z loňského ročníku NHL, které stále není doléčeno a jeho zdravotní stav tak neumožňuje, aby podal na turnaji stoprocentní výkon. Jak sdělil hráč generálnímu manažerovi reprezentace, lékaři San Jose Sharks, u kterých absolvoval prohlídku, proto jeho účast nedoporučili," doplnil Zikmund.

Kouč Josef Jandač tak musí udělat v nominaci další změny. Místo Krejčího, který se nestihl zotavit po operaci kyčle po konci uplynulé sezony, už dnes povolal Romana Červenku.

Radko Gudas
zdroj: AP autor: Carlos Osorio

Šestadvacetiletý Gudas přitom tento týden přiletěl do Česka po přípravě v zámoří a těšil se na prestižní turnaj. "Je to úžasný, nemůžu se dočkat, až zase budu mít na sobě český dres," řekl v pátek v rozhovoru s novináři.

Na zápěstí měl bandáž a vyšetření ukázala, že v něm má zlomeninu. Na rozšíření dosavadních tří startů v národním týmu z olympijských her v Soči si bude muset syn bývalého reprezentačního obránce Lea Gudase počkat.

Jandačův výběr si tak musí poradit bez spolehlivého zadáka, který během čtyř sezon v NHL sehrál za Tampu Bay a Philadelphii 202 zápasů a připsal si 46 bodů za 12 branek a 34 asistencí. 

Dvaadvacetiletý Hertl se v létě připravoval v Praze a minulý týden odletěl do San Jose, aby absolvoval lékařské prohlídky. Sharks, kteří s ním na konci června uzavřeli jako s chráněným volným hráčem dvouletou smlouvu na šest milionů, mu nakonec start v Torontu nepovolili.

V uplynulé sezoně nasbíral během 81 zápasů 46 bodů za 21 branek a 25 asistencí, v play-off přidal ve 20 duelech dalších 11 bodů (6+5). Účastník tří světových šampionátů odehrál za tři roky v NHL 200 utkání a připsal si 102 bodů za 49 tref a 53 přihrávek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články