Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Další oslavy oželí. Když budu ve Švédsku, ani mi to nevadí, říká Hynek Zohorna

S bratrem Radimem si užili v Brně druhý titul za sebou a od nedělního triumfu si se spoluhráči užívali oslavy. Na další si ale bude muset nechat zajít chuť. Nejlepší střelec play-off hokejové extraligy Hynek Zohorna z mistrovské Komety Brno se v úterý odpoledne dozvěděl o své nominaci na Švédské hry.

Hynek Zohorna
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Dva dny se slavilo. První den to bylo náročné, druhý den už člověk, jak je utahanější, tak některé věci vynechává. Bylo to pěkné, včera už jsem přepnul a odpočinul si. Byli jsme u vody s Martinem Dočekalem, užili jsme si to," prozradil.

Kvůli reprezentaci přijde o další akce Komety. "V Brně bylo posezení s primátorem a v sobotu akce na 'Zelňáku', kde se bude s pohárem slavit s fanoušky. Já jsem je zažil loni a vím, jaké to bude moc pěkné. Když jsem ale na turnaji ve Švédsku, tak mi to tak nevadí, že tam nebudu," podotkl rodák z Havlíčkova Brodu.

Stejná práce jako v Brně

Kouč Josef Jandač na úterním srazu avizoval, že o jeho možném zařazení rozhodne i vývoj zranění některých členů kádru či situace posil z NHL, odkud nakonec nepřijedou Jakub Voráček z Philadelphie ani Pavel Zacha z New Jersey.

Zohorna se tak hned ve středu ráno připojil k týmu před odletem do Stockholmu a na severu Evropy se může těšit na debut. V generálce má šanci zabojovat o mistrovství světa. "To v hlavě nemám, budu se soustředit na zápas, který odehraju. Odmakám to stejně jako v Brně," prohlásil sedmadvacetiletý útočník, který ovládl pořadí střelců v play-off s osmi góly z 14 zápasů.

"Chci ukázat hru, co jsem hrál v Kometě. Jsem bruslivý typ hráče a to si myslím, že se ode mě bude očekávat," doplnil Zohorna, který už se v národním týmu objevil na startu přípravy na mistrovství světa v roce 2016 v Rusku. Do zápasu tehdy nezasáhl, takže bude na Švédských hrách debutovat. "Tam jsme tři týdny trénovali. Připojili se tam ještě další hráči a někteří to opustili, takže bohužel," vrátil se k první reprezentační zkušenosti.

Bratrské trio v reprezentaci snad někdy příště

V reprezentaci má už bohaté zkušenosti jeho o tři roky starší bratr Tomáš Zohorna z Chabarovsku. Účastník minulých dvou mistrovství světa i únorových olympijských her v Pchjongčchangu však tentokrát chybí. "S Tomem jsem o tom mluvil. Je to škoda, to by bylo o moc příjemnější, kdyby tu byl taky," prohlásil Zohorna.

V Kometě působí s nejmladším se sourozeneckého tria, jednadvacetiletým Radimem. Společnou účast dokonce celého tria v dresu české reprezentace zatím vidí spíše jako utopii. "Bylo by to pěkné, ale myslím, že to je hodně těžké. Kdybychom se sešli v klubu, tak to možná, ale v nároďáku to bude ještě o krok těžší," myslí si Zohorna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články