Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Další a další omluvenky. Na MS nepojedou ani Palát, Gudas a Šustr

Praha - Hokejovou reprezentaci na mistrovství světa v Minsku neposílí ani jeden z trojice hráčů Tampy. Útočník Ondřej Palát i obránci Radko Gudas a Andrej Šustr se z různých důvodů omluvili. 

Sport
zdroj: ČT4

"Palát i Gudas dohrávali se zraněním a neprošli výstupní lékařskou prohlídkou. Šustr se po dohodě s agentem omluvil, protože nemá pro příští sezonu smlouvu," uvedl Lener. Palát s Gudasem tak nenavážou na svůj start na olympijských hrách v Soči. Palát odehrál tři ze čtyř zápasů play-off proti Montrealu a absentoval i v závěru základní části zámořské soutěže.

Přesto měl trenér Vladimír Růžička o služby kandidáta na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL zájem. "Hovořil jsem s ním osobně, stejně jako s generálním manažerem Tampy Yzermanem. Měl otřes mozku i poraněné rameno a dohrával pod prášky. Navíc stejně jako Šustr nemá smlouvu," řekl Lener.

Podobně je na tom po zdravotní stránce Gudas. "Ten má léčit zraněné koleno v zámoří a ani teď nepoletí domů," doplnil generální manažer. Trojice Tampy přibyla na seznam hráčů z NHL, kteří se Růžičkovi omluvili. Z různých důvodů na MS nepojedou Marek Židlický, Zbyněk Michálek, Ladislav Šmíd, Milan Michálek, Aleš Hemský nebo Patrik Eliáš. Svůj start zatím potvrdil jen Jiří Hudler z Calgary, který se k týmu připojí příští týden v úterý.

Kouč Růžička bere situaci s omluvenkami s nadhledem. "Po olympiádách je to pořád stejné. Dalo se to čekat. Pro všechny je to stejné, další země jsou na tom podobně," řekl. "Uvidíme, jak to dopadne. Ještě se vyvíjí situace kolem hráčů z prvního kola," poukázal na boje ve Stanleyově poháru, kde proti sobě hraje několik týmů, jejichž hráči svůj start na MS přislíbili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články