Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ďalogovi po výhře spadl kámen ze srdce. Přistoupili jsme k tomu jinak, těšilo ho

Jeho hlavním úkolem je bránit. Proti Hradci se ale z Marka Ďalogy stal střelec klíčové branky. Obránce Sparty v prodloužení trefil vítězství Pražanů 2:1 a zajistil jim ukončení tří zápasů bez jediného bodu. Slovenského beka těšilo, že spoluhráči k zápasu přistoupili jinak než v předchozích duelech a doufá, že výkon nastartuje tým k lepším výsledkům.

Marek Ďaloga (vlevo) se raduje se spoluhráčem ze Sparty Miroslavem Formanem
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"V minulém zápase jsme byli v první třetině méně koncentrovaní a úvodní gól nás zlomil," ohlédl se Ďaloga za porážkou s Pardubicemi 2:4. "Tentokrát jsme k tomu přistoupili jinak. Před zápasem jsme si něco nakreslili a trenéři nás volali jednoho po druhém. Zdůraznili jsme si, že si budeme pomáhat," přiblížil slovenský bek.

Zvolená taktika se Pražanům vyplatila. "Celý zápas se nám dařilo hrát to, co jsme si naordinovali," uvedl Ďaloga. "V porovnání s utkáním s Pardubicemi to byl o sto procent lepší výkon," souhlasil Forman.

Za zlepšením stála obětavá hra mužstva. "Všichni makali od prvního po posledního hráče, včetně brankáře (Samiho Aittokallia), který chytal výborně. Spadl nám kámen ze srdce, ale nic to neznamená. Čeká nás hodně práce a musíme pokračovat v tom, co jsme předvedli," řekl Ďaloga.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Hradec Králové

Zvolenský rodák rozhodl prodloužení po 27 vteřinách, když se dostal do samostatného úniku, který zakončil přesnou ranou k tyči. Jaroslav Pavelka byl bezmocný. "Byl jsem rozhodnutý, že budu střílet. Blížil jsem se k němu a viděl jsem, že si vyjel, tak jsem mu na tu stranu vystřelil," prohlásil Ďaloga, jenž po návratu do Sparty vstřelil v šestém zápase druhý gól.

Osmadvacetiletý bek doufá, že výhra nad druhým týmem soutěže Spartu nakopne. "Musíme se z toho vyhrabat týmovým výkonem. Věřím, že jsme začali. Byl to první krok a musíme tak hrát dále," uvedl Ďaloga.

Spartě se v O2 areně podařilo uspět po třech prohrách bez bodu za sebou. "Série porážek byla nepříjemná, jsme všichni strašně šťastní, že jsme konečně vyhráli," oddechl si Forman, který v 30. minutě otevřel skóre po skrumáži před brankou.

"Přišla střela od 'Klímy' (Lukáše Klimka) a gólman měl puk pod betonem, ale ne úplně. Řekli jsme si, že budeme chodit do brány. Takovéhle ošklivé góly nás můžou zvednout," okomentoval svůj dvanáctý gól v ročníku Forman.

Spokojený byl i s předvedenou hrou. "Podali jsme super výkon, sahali jsme po třech bodech. Můžeme být rádi za každý bod. Vedli jsme sice celý zápas, ale dva body určitě bereme," řekl sedmadvacetiletý útočník. "Myslím si, že jsme je přehráli. Hradec je kvalitní soupeř, ale byli jsme lepší," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články