Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Dallas nezachránily ani dvě Faksovy asistence. Ottawa byla silnější

Dvakrát přesně přihrál, ale ani to nestačilo. Radek Faksa po dvou asistencích rozšířil své bodové konto na hodnotu 3, přesto musel skousnout porážku Dallasu na ledě Ottaway (2:3). Hlavními strůjci úspěchu domácích byli autor dvou gólů Chris Tierney a Connor Brown, který asistoval u všech tří tref.

Radek Faksa se spoluhráči
zdroj: ČTK/AP autor: Sean Kilpatrick

Obě mužstva měla před zápasem shodně jednu výhru i prohru a lépe do něj vstoupil Dallas, který se ujal v páté minutě vedení. Alexander Radulov našel přihrávkou zpoza branky Michaela Raffla, který zblízka otevřel skóre. Už za padesát sekund ale vyrovnal bekhendem Nick Paul a v prostřední části se dvakrát prosadil v přesilových hrách Tierney.

"Měl jsem při obou gólech štěstí, ale chodil jsem, jak se má, do branky a odrazy si mě našly," uvedl Tierney, od jehož hrudi padl gól na 2:1. "Oslabení jsme měli dodnes velmi dobrá. Jejich první gól v přesilové hře byl náhodný, puk se odrazil od brusle, od těla a prošel do branky. S tím se nedá nic dělat. Další gól (na 3:1) se mi ale vůbec nelíbil. Obránci jsou zodpovědní za to, aby taková přihrávka (na hranici brankoviště) neprošla," řekl trenér Dallasu Rick Bowness.

Dallas ve třetí třetině soupeře zatlačil, přestřílel jej v této pasáži 13:5 a odměnou mu byl v 55. minutě kontaktní gól. Faksa dostal puk na pravou stranu do jízdy, obkroužil branku a chtěl zasunout kotouč u bližší tyčky. Gólman Filip Gustavsson se nenechal zaskočit a zasáhl betonem, z dorážky ale snížil Joe Pavelski.

"Každou třetinu jsme se zlepšovali a zasloužili jsme si, abychom bodovali. Ale potřebujeme, aby se nám rozjeli někteří hráči, kteří by měli tým táhnout," uvedl kouč Dallasu. Zatímco Faksa je nejproduktivnějším hráčem týmu, elitní řada Benn-Seguin-Radulov nasbírala ve třech zápasech jen dva body za asistence. "Je to frustrující, nejlepší hráči musí být nejlepšími hráči. Bojujeme, ale jsme placeni za produktivitu a ta nám chybí," nevymlouval se Seguin.

Trenér Ottawy D.J. Smith si oddechl, že se neopakuje loňský rozjezd týmu, který si připsal druhé vítězství v sezoně až v jedenáctém utkání. "Stále je mou noční můrou, jak dlouho nám to tehdy trvalo," přiznal kouč. "To, že máme dvě výhry ze tří utkání, je skvělé a kluci zaslouží uznání, jak proti Dallasu zahráli. Zatlačili nás, ale udělali jsme spoustu chytrých rozhodnutí a podržel nás gólman."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články