Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Dali jsme jim 9:3, teď na to vlítnou, říká Hronek před zápasem se Švédy

Tři hokejisty z NHL už bude mít k dispozici kouč Kari Jalonen pro dnešní zápas se Švédskem. Tím vstoupí ve Stockholmu do Beijer Hockey Games, které jsou generálkou na mistrovství světa v Tampere a Helsinkách. Finský kouč může postavit i brankáře Karla Vejmelku z Arizony, beka Filipa Hronka a kanonýra Jakuba Vránu z Detroitu. Zápas můžete sledovat od 18:40 v přímém přenosu na ČT sport i na ČT sport Plus.

Češi budu v Avicii Areně navazovat na triumf z Českých her v Ostravě, kde podlehli Finsku (1:2 po samostatných nájezdech) a porazili Švédsko (9:3) i Rakousko (4:1). Celkově mají v přípravě na šampionát bilanci šesti výher a tří porážek.

Národní tým Švédům v sobotu v Ostravě poprvé v historii samostatné české reprezentace vstřelil devět branek a vyrovnal nejvyšší výhru, kterou byl dosud výsledek 7:1 z duelu Euro Hockey Tour ze Znojma z dubna 2016. "Uvidíme, s čím Švédové přijdou. Vím o tom výprasku z Ostravy, co dostali, to jsem viděl. Na to se hezky kouká," prohlásil Vrána.

"Jak se všechno vyrovnává, tak mi přijde, že už se může stát všechno. Taky se loni na mistrovství světa v Rize nečekalo, že neprojdou do čtvrtfinále. A takové týmy jako třeba Německo a další se lepší. Ono už je vážně jedno, s kým hrajete, musíte se připravit vždycky na všechny stejně a nikoho nepodcenit," řekl Vrána, který od patnácti do devatenácti let působil ve švédském Linköpingu.

"Abych se přiznal, tak vůbec nevím, kdo za ně bude hrát. Dnes bude určitě ještě čas si o tom všem popovídat. Vím, že tam je snad Jesper Pettersson, co se mnou hrál v Linköpingu. A také brankář Magnus Hellberg, jehož podepsal Detroit koncem sezony," dodal Vrána.

Oba týmy se mezi posledními dvěma turnaji Euro Hockey Tour po víkendu obměnily. V českém mužstvu jsou nově i čtyři finalisté extraligy - obránci Tomáš Kundrátek s Davidem Musilem z mistrovského Třince a Michal Moravčík s útočníkem Filipem Chlapíkem ze Sparty. Do hry se poprvé po tréninku zapojí i centr David Krejčí z Olomouce. Desítka hráčů tým opustila.

Na víkendové duely s Finskem a Švýcarskem už bude mít kouč Jalonen k dispozici i obránce Radima Šimka s útočníkem Tomášem Hertlem ze San Jose a forvarda Dominika Simona z Anaheimu.

Švédský tým doplnili brankář Hellberg, útočníci Jonatan Berggren z farmy Detroitu z Grand Rapids, Anton Bengtsson z Rögle a obránce Christian Folin. S výběrem kouče Johana Garpenlöva se naopak rozloučili brankář Jhonas Enroth z Örebra, obránci Adam Ollas Mattsson z Malmö, Joel Persson z Växjö a útočníci Patrik Karlkvist s Kimem Rosdahlem z Oskarshamnu a Sebastian Hartmann s Albinem Lundinem z Timry.

"Bude to náročný zápas. Prohráli s námi teď 3:9. Myslím si, že to bude jinačí a vlítnou na to," řekl Hronek. V posledních dvou zápasech Českých her v Ostravě se mimořádně dařilo právě zadákům, když proti Švédsku a Rakousku dali osm gólů ze třinácti. "Je jedině dobře, že dávali kluci góly a turnaj se jim povedl. Snad to vydrží i nadále. Ale hlavně, ať vyhráváme jako tým," dodal obránce z NHL.

Sílu týmu Hornek podle jmen ale hodnotit nechtěl. "Doufejme, že to bude dobré. Na nějaké hodnocení je ale vážně ještě brzy, když jsem se sotva připojil k týmu," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články