Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Čtyřgólový Raška vystřílel Třinci juniorský titul, Spartě nestačilo ani vedení 2:0

Extraligu juniorů ovládl Třinec, který zdolal ve finálové sérii Spartu 2:0 na zápasy. V domácí odvetě Slezané prohrávali po první třetině 0:2, ale v prostřední části hry zaveleli k obratu Adam Raška s Jonášem Peterkem. Prvně jmenovaný vstřelil čtyři branky během 16 minut, jeho spoluhráč si připsal čtyři gólové asistence a oba se hlavní měrou zasloužili o vítězství 5:3.

Adam Raška
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Raška s Peterkem byli u čtyř z pěti gólů Třince ve druhé části. Hostující Havlín sice upravil na průběžných 3:2 a poslal Spartu opět do vedení, ale Slezané v rozmezí 36. a 40. minuty stihli duel otočit. V závěru už branka nepadla a juniorští Oceláři mohli začít slavit titul. Na vrcholu tak vystřídali brněnskou Kometu, bronz putuje do Plzně.

Před necelými dvěma tisíci diváků se druhé finálové utkání vyvíjelo lépe pro hosty. Pražané vedli po dvaceti minutách o dva góly po akcích Rouska a Pšeničky, kteří v letošní sezoně nastupovali za A-tým Sparty. Rousek otevřel skóre a těsně před přestávkou zvyšoval Prymula po přihrávce Pšeničky.

Výpadek ve druhé třetině ale Spartu přišel draho, stejně jako trest v podobě využitých přesilovek ze strany domácích. Slezané proměnili dvě početní výhody a obrat si už v poslední periodě nezkomplikovali.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorský titul získal Třinec, Raška nasázel Spartě čtyři góly
Zdroj
hokej.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články