Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

ČT opět připravuje seriál zápasových přenosů z MS v hokeji

Praha - Redakce sportu České televize pro české fanoušky opět připravuje maraton živých přenosů i záznamů z vrcholné sportovní akce. V souvislosti se světovým hokejových šampionátem, který letos hostí Švýcarsko, připravuje tým České televize na 33 hokejových přenosů. Rovných 23 soubojů živě a jedno utkání ze záznamu odvysílá ČT2, ČT4 Sport poté doplní programový výčet šampionátu 7 přímými přenosy a 1 utkáním ze záznamu. Diváci se opět mohou těšit na dramatické chvíle, zprostředkované z dějiště mistrovství osvědčeným moderátorským týmem v čele s Robertem Zárubou a Michalem Dusíkem. Zápasový servis přiblíží prostředí tradičního televizního studia v Praze, kterým střídavě provede duo Petr Vichnar a Jiří Hölzel. ČT navíc připravuje zbrusu nové technické pomůcky.

Chystaným překvapením je novinka pracovně nazvaná "trik Arabela". Jde o technicky zrenovované zpracování velemostu mezi Prahou a švýcarským Klotenem. Bližší informace však redakce sportu prozatím neuvedla. "Hodil by se tomu spíš název Vigův plášť, ale nechci to zatím moc upřesňovat," řekl komentátor Robert Záruba. Tým průvodců po seriálu zápasů MS doplní taktéž experti Josef Zajíc, Milan Antoš, Robert Kysela, Jaromír Látal, Pavel Richter a Jiří Králík. Přímo v dějišti mistrovství ústřední komentátorské dvojici pomohou Martin Hosták a David Pospíšil.

"Přenosy budou opět o něco technicky vylepšené, ale největší posun je v tom lidském přípěvku díky expertům, kteří své názory a postřehy neustále rozvíjí. V jejich práci nastal za poslední léta velký posun, i když jejich názory jsou někdy velmi radikální. Jsou skutečnými experty a diváky diskuze z různých úhlů pohledu baví," prohlásil Záruba.

Divácký úspěch bude taktéž podmíněn úspěšným vystoupením českého týmu. "Náš televizní úspěch do značné míry závisí na tom, jak bude hrát česká reprezentace," dodal šéfkomentátor ČT.

Zajímavosti z dějiště MS, které ČT otevře přímými přenosy pátečních zápasů Německo - Rusko (ČT2) a Bělorusko - Kanada (ČT4), včetně deníků komentátorů či MMS z dějiště i zákulisí bude možné najít také na internetových adresách mshokej.cz a hokejzive.cz.

Program vysílaných zápasů českého týmu ve skupině MS 2009:

So 25. 4. 2009 ČT2 20:15     Česko - Dánsko

Po 27. 4. 2009 ČT2 16:15     Česko - Norsko

St 29. 4. 2009 ČT2 20:15     Finsko - Česko

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články