Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

ČT odvysílá z hokejového šampionátu přes 30 přenosů

Praha - Česká televize na programech ČT2 a ČT4 nabídne z hokejového světového šampionátu v Německu, který začíná v pátek 7. května zápasem domácího týmu s USA, celkem 32 přenosů. Každý zápas bude tradičně zasazen do hokejového studia. Diváci se mohou těšit na osvědčené rozbory hokejových expertů nebo na trik Arabela, který poprvé ČT využila při minulém mistrovství. Podrobnosti z dění v Německu nabízí i specializovaný server mshokej.cz.

"Pro nás je to zakončení mimořádné televizní sezony," prohlásil šéfkomentátor ČT Robert Záruba. Připomněl, že v letošní sezoně ČT odvysílá celkem 203 hokejových přenosů, což je nejvíce v dějinách nejen českých, ale i evropských televizí.

Dění v Německu zprostředkují dva týmy. V Kolíně nad Rýnem budou komentovat Michal Dusík s Davidem Pospíšilem, o reportáže z místa se postará Ondřej Zamazal. Komentátorská dvojice bude i u zahajovacího klání, které se odehraje ve fotbalové aréně v Gelsenkirchenu. "Poprvé si vezmu na hokej dalekohled, jako na atletiku," řekl Michal Dusík. V Mannheimu budou připraveni Robert Záruba s Martinem Hostákem. Reportér Tomáš Jílek obstará bezprostřední ohlasy nejen z českého týmu, opět získal povolení natáčet i na utkáních bez české účasti.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejové MS v České televizi

V pražském studiu přiblíží hokejové MS Jiří Hölzel s Josefem Zajícem. Druhou dvojici vytvoří Petr Vichnar s Milanem Antošem. Studio na Kavčích horách se znovu stane centrem, kam se budou sbíhat veškeré informace ze šampionátu. Diváci se mohou těšit i na mírně vylepšený trik Arabela, díky kterému se čeští hokejisté nebo trenéři mohou virtuálně přesunout z dějiště mistrovství do pražského studia.

"Chystáme několik úprav, aby iluze byla dokonalá. Je to hra s diváky, čeho všeho je televizní technika schopna. Nebudeme podepisovat puk, ale něco zajímavějšího. Doufáme, že divákům ještě zamotáme hlavu," řekl Záruba.

Na webu mshokej.cz budou k dispozici videa nejlepších momentů mistrovství, reportáže nebo rozhovory s reprezentanty. Sportovní redaktoři a komentátoři přiblíží zákulisí šampionátu a kromě komplexního výsledkového servisu zde můžete zhlédnout i to, co se do televizního vysílání nevešlo. Informace přinesou teletextové stránky ČT od stránky 230. On-line reportáže z utkání českého či slovenského národního týmu nabídne také zpravodajský web ČT24.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články