Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Crosby už je otrávený, objeví se v Evropě?

Toronto - Hokejista Sidney Crosby je zklamaný z vývoje jednání v zámořské NHL mezi hráčskou asociací NHLPA a majiteli klubů. Ačkoliv se zdálo, že zámoří zachvátila nová vlna naděje na rozjezd sezony po posledním návrhu ze strany majitelů, hráči ho opět odmítli a ani poslední rozhovory tak zatím nepřinesly náznak blížící se dohody. Kanadská hvězda se tak prý začne více zajímat o možnost působení v Evropě.

Opora Pittsurghu byla jedním z 18 hráčů, kteří se osobně zúčastnili posledního kola vyjednávání, byl tedy i svědkem toho, jak vedení ligy smetlo okamžitě ze stolu tři různé návrhy ze strany hráčských odborů. Zatímco ještě před týdnem byla kanadská superhvězda naplněná optimismem, že dojde k dohodě, Toronto nyní opouštěla s nejistými pocity, zda se slavná soutěž v této sezoně vůbec rozjede. Návrh od majitelů klubů, v němž se výnosy ligy měly dělit rovným dílem, přitom počítal se záchranou kompletní sezony a jejím startem 2. listopadu.

"Dnes to pro nás nebyl krok správným směrem. Pokud je to tedy to, co se snažíme udělat," připustil ve čtvrtek Crosby v rozhovoru pro server TSN. Pětadvacetiletý forvard se obává, že liga není připravena jednat o skutečně spravedlivém návrhu kolektivní smlouvy pro obě dvě strany. "Je to docela zřejmé, když se podíváte na ty nabídky," myslí si Crosby.

"Nevím, zda je jejich ochota vyjednávat skutečně obsažena v předložených nabídkách. Byly vcelku tvrdé a ve stylu 'buď to vezměte, nebo nechte být'," dodal Crosby s tím, že současný stav věcí není dobrý pro nikoho. Samotný Crosby se nemůže dočkat, až opět naskočí do hry v soutěžních zápasech. I proto, že po dlouhém období, kdy ho pronásledovaly neustále se vracející problémy a následky otřesů mozku, je nyní zdravý.

Pokud se mu podaří vyřešit obvyklou překážku v podobě pojistky, mohl by rozšířit řady hráčů, kteří hrají v Evropě. "Už se o to zajímám o něco usilovněji," potvrdil Crosby. "Myslím, že to je něco, co by si měl zjistit každý. Snažíte se dopátrat a domyslet se toho, jak se věci mají, a myslím, že teď to zrovna moc dobré není," uvedl k situaci v zámoří Crosby.

Kapitán Pittsburghu v červenci podepsal s Penguins novou dvanáctiletou smlouvu na 104,4 milionu dolarů. Kontrakt vstoupí v platnost od sezony 2013/14 a udělá z elitního centra nejlépe placeného hráče NHL. Již v tomto ročníku měl ale Crosby pobírat plat v celkové výši 8,7 milionu dolarů, tedy stejně, jako mu bude náležet ročně i v budoucnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články