Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Crosby dovedl Pittsburgh do finále Východní konference

New York - Hokejisté Pittsburghu vyhráli v rozhodujícím utkání druhého kola play-off NHL na ledě Washingtonu 6:2 a postoupili do finále Východní konference. Poslední zápas série nepřinesl žádné drama, neboť Penguins rozhodli o svém úspěchu už v první polovině utkání, kdy si zajistili jednoznačný náskok 5:0. Hvězdou středečního večera byl Sidney Crosby, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Pittsburgh tak může podruhé za sebou postoupit do finále Stanleyova poháru. Jeho dalším soupeřem bude vítěz série Boston - Carolina, v níž je stav na zápasy vyrovnaný 3:3.

Penguins opět potvrdili, že se jim v soubojích s Washingtonem daří. Z osmi odehraných sérií proti Capitals uspěli posedmé, přičemž čtyřikrát dokázali postoupit i přes nepříznivé průběžné skóre 0:2 na zápasy.

Malkin: Vyhráli jsme velice snadno

Nešťastnou byla pro domácí 13. minuta, v níž během pouhých osmi sekund udeřili Crosby a Craig Adams. Další dva slepené góly přidali Bill Guerin a Kris Letang během dvou minut v úvodu druhé části a přinutili brankáře Semjona Varlamova vystřídat. I jeho náhradník José Théodore však záhy inkasoval z hole Jordana Staala. 

"Byli jsme překvapení, jak snadno jsme dnešního vítězství dosáhli," komentoval útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin, autor dvou finálních přihrávek, jednoznačný průběh utkání, který vybočoval z řady minulých dramatických zápasů. Pět z šesti předchozích duelů totiž skončilo rozdílem jediného gólu a ve třech případech se dokonce rozhodlo až v prodloužení.

Pittsburghu nejvíce pomohl Crosby

Až za pětibrankového deficitu skóroval i Washington, když Alexandr Ovečkin využil zaváhání brankáře Marca-Andreho Fleuryho. Ten minul nahozený kotouč a ruský útočník mohl pohodlně dopravit puk do prázdné branky. Klíčový souboj mezi oběma aktéry se ale odehrál už ve čtvrté minutě utkání, kdy Fleury za bezbrankového stavu zlikvidoval Ovečkinův samostatný únik. 

Pittsburgh odehrál zápas bez jediného vyloučeného hráče, naopak sám využil dvě ze čtyř přesilovek. V obou případech se prosadil Crosby, který na začátku třetího dějství zvýšil na 6:1. Domácí už dokázali jen snížit gólem Brookse Laicha, který zakončil pohlednou akci Tomáše Fleischmanna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články