Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Crosby dal hattrick během osmi minut

New York - Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby se v pondělním utkání NHL proti Buffalu blýskl třemi góly v rozmezí osmi minut a byl hlavním strůjcem vítězství 5:4. Na svůj třetí hattrick v sezoně potřeboval jen pět střel. Jeho střelecký účet se vyšplhal již na 37 gólů, čímž se dotáhl na vedoucího kanonýra soutěže Patricka Marleaua ze San Jose. Crosby už nyní útočí na svůj nejlepší střelecký výkon z ročníku 2005/06, kdy jako nováček dal 39 branek.

Obhájci Stanleyova poháru prohrávali v polovině utkání 1:3. Na konci 31. minuty se trefil Crosby v přesilovce a o osm minut a dvě vteřiny později už měl na kontě hattrick. Mezi jeho úspěšné trefy se navíc vklínil ještě gól Jordana Staala, takže na konci druhé třetiny už byl stav 5:3 pro domácí.

Další dobrý výkon předvedl brankář Tomáš Vokoun, přesto s Floridou tentokrát na body nedosáhl. Panteři prohráli s Anaheimem 0:3 a přišli o domácí sérii pěti vítězství. Předpokládaná jednička českého olympijského výběru si připsala 22 úspěšných zákroků z 25 střel a byla vyhlášena třetí hvězdou zápasu.

Hokejisté Edmontonu nepřipustili vyrovnání neslavného klubového rekordu z roku 1993 a po 13 porážkách za sebou zdolali Carolinu 4:2. Naposledy se předtím Oilers radovali z dvoubodového zisku 30. prosince proti Torontu. Edmonton sice nevstoupil do zápasu příliš dobře a už ve třetí minutě inkasoval z hole Andrewa Albertse, ale do 15. minuty stihl skóre otočit. Svým 18. gólem v sezoně sice ještě vyrovnal Jussi Jokinen, ale krátce poté vstřelil svou první branku v tomto ročníku Marc Pouliot a ve 38. minutě přidal čtvrtý gól v přesilovce útočník Sam Gagner.

Hromadná hráčská výměna, při níž byl do Toronta poslán ještě nedávno nedotknutelný klenot obrany Dion Phaneuf, zatím nijak nepomohla střelecky se trápícímu Calgary. Hokejisté Flames podlehli Philadelphii 0:3 a prohráli sedmý z posledních osmi domácích zápasů, v nichž nastříleli pouhých 12 branek. Krátce po utkání se Flames zbavili Olliho Jokinena a Brandona Prusta, za něž získali z New Yorku Rangers jiné útočníky Aleše Kotalíka a Chrise Higginse.

Hráči Philadelphie
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články