Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Covid je teď ve Finsku žhavé téma, jsem rád, že jsem tady, říká Pyrochta

Do reprezentace si přijel vylepšit náladu. Obránce Filip Pyrochta věří, že ho hokej bude těšit víc než nyní ve finském klubu SaiPa Lappeenranta, s nímž po listopadovém turnaji Karjala v Linköpingu a Helsinkách devět zápasů za sebou nevyhrál, získal v nich jediný bod. Ale poslední zápas před Channel One Cupem už vyhrál a Pyrochta věří, že SaiPa ještě dokáže smazat desetibodovou ztrátu na desátou příčku, která je poslední zaručující účast v play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Česko – Finsko

"Je to určitě zklamání a myslím si, že to tak cítíme všichni v týmu a v klubu. Měli jsme nějaké cíle a zatím se nám to nedaří. Ještě tam je skoro půlka sezony a my věříme v to, že se to zlomí," řekl Pyrochta, který zamířil do Finska před sezonou poté, co minulý ročník dohrál na hostování z Komety Brno ve Vítkovicích.

Jediný bod z devíti duelů SaiPě výrazně zkomplikoval situaci. "Bylo hodně pohovorů a celkově byl takový fén v kabině. Už to bylo na čase, byla tam nepříjemná šňůra proher a teď poslední zápas jsme ubojovali, vyhráli jsme a doufám, že v tom budeme pokračovat," podotkl Pyrochta.

Lappeenranta měla před sezonou ambice poprvé od roku 2019 v play-off nechybět. "Určitě to byl náš cíl a furt si myslím, že se to dá. Jsme na dostřel, není to o bod, ale je to hratelné, takže určitě v to věříme a doufáme, že to uděláme," prohlásil pětadvacetiletý zadák.

Pozvánky na Channel One Cup se dočkal dodatečně za Davida Skleničku, jehož Jokerit Helsinky je kvůli koronavirové nákaze v týmu v karanténě. "Na jednu stranu mě mrzí, že jsem z toho utekl, když je v klubu nějaký problém, ale po té výhře si myslím, že to tam zase ožije, bude to super a navážeme zase na ty výherní šňůry. A byl jsem hrozně rád, že tady můžu být. Přesun byl v pondělí takový narychlo, bral jsem i celou rodinu s sebou, ale zvládlo se to, i když byly po cestě komplikace s letadlem," řekl.

Je rád, že jeho týmu se vyhýbají problémy s covidem-19, zatímco některé kluby ve finské lize nákaza postihla. "Teď jsme u nás zdraví, co jsem odjížděl, tak nás to nepostihlo. Ale co jsem slyšel, tak asi je to teď žhavé téma a určitě si myslím, že v ostatních týmech s tím mají problém. Třeba v Lukko Rauma kvůli tomu měli i pozastavenou Ligu mistrů," poznamenal Pyrochta.

Bývalý hráč Liberce působil v juniorské QMJHL v týmech Victoriaville Tigres a Val-d'Or Foreurs a v sezoně 2018/19 na farmách Nashvillu v celcích Milwaukee Admirals v AHL a Atlanta Gladiators v ECHL. V Evropě si vyzkoušel zahraniční soutěž poprvé. "Akorát mě to utvrdilo v tom, co jsem si sháněl informace od počátku. Určitě to má obrovské nasazení, kluci hodně bruslí a je to fakt hodně v rychlosti, je to rozdílná liga než AHL nebo extraliga," popsal Pyrochta své dojmy z finské ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články