Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Columbus směřuje k premiérové účasti v play off NHL

New York - Ve středečním utkání NHL se čeští hokejisté Jakub Voráček a Rostislav Klesla podíleli jednou asistencí na vítězství Columbusu 4:3 v prodloužení nad Chicagem. Dvoubodovým ziskem si tak hráči Blue Jackets upevnili šestou příčku v Západní konferenci a směřují k premiérové účasti v play off.

Vítězství si Columbus vybojoval v pátém z posledních šesti utkání a s aktuálním ziskem 80 bodů vyrovnal loni vytvořený klubový rekord. "Nikdo tomu nevěnuje velkou pozornost. Snažíme se soustředit na své výkony a vyhrávat," uvedl útočník Derek Dorsett.

Blue Jackets v play off poprvé

Tým Blue Jackets je jediným týmem NHL, který ještě neokusil atmosféru play off. V cestě za vytouženým cílem mu vydatně pomáhá Antoine Vermette, jehož klub získal před uzávěrkou přestupů. Šestadvacetiletý útočník v utkání proti Chicagu vstřelil vítězný gól v prodloužení a od svého příchodu z Ottawy bodoval v pěti z šesti zápasů.

"Od té doby, kdy jsme ho získali, hraje solidně. Je to skromný hráč, který nepřestává bojovat. Vyhrává klíčová vhazování, odvádí dobrou práci v oslabení a zaznamenává důležité body. Každý večer odvádí dobrou práci," ocenil Vermettovy výkony trenér Columbusu Ken Hitchcock.

Blíže postupu mají i hokejisté Caroliny

K postupu do vyřazovací části se přiblížili i hokejisté Caroliny, kteří v domácím prostředí zdolali New Jersey 4:2. Na osmém místě Východní konference mají náskok tří bodů před devátou Floridou.

O šestou domácí výhru Hurricanes v řadě se přičinili brankář Cam Ward 41 úspěšnými zákroky a obránce Anton Babčuk, jenž dvakrát skóroval. Za hostující Devils, v jejichž brance nahradil Kevin Weekes rekordmana Martina Brodeura, si jednu přihrávku připsal Patrik Eliáš.

Základem úspěchu Caroliny byla hra v přesilovkách, v kterých vstřelila první tři branky. Přitom hokejisté New Jersey patří v oslabení k nejlepším v lize a teprve podruhé v tomto ročníku inkasovali v početní výhodě třikrát v jednom zápase.

"Mají spoustu šikovných hráčů, kteří se umějí v přesilovkách prosadit. My ale musíme být v oslabení lepší," podotkl Eliáš, jenž bodoval ve čtvrtém zápase za sebou. V této sérii rozšířil třebíčský rodák osobní statistiky o dvě branky a čtyři asistence, čímž zvýšil náskok v čele produktivity českých hráčů na 12 bodů.

Klíčem k vítězství Anaheimu využívání přesilovek

Využívání přesilových her vyneslo vítězství i Anaheimu v souboji s Nashvillem. Hokejisté Ducks vstřelili v početních výhodách tři góly včetné vítězné branky v prodloužení na 4:3.

Přitom Anaheimu v posledních zápasech přesilovky nefungovaly, využil pouze jedinou z 28. "Je pravda, že v poslední době nebyly naší silnou zbraní. Ale víme, že v přesilovkách můžeme vyhrávat zápasy, a toto utkání bylo dobrým příkladem," uvedl Teemu Selänne, který vstřeleným gólem v přesilové hře ukončil prodloužení po 34 sekundách.

Finského útočníka však po utkání mrzelo, že Anaheim nevyhrál v základní hrací době, čímž mohl v souboji s přímým konkurentem o play off ztrácet na soupeře v tabulce Západní konference o bod méně. V tabulce dvanáctý Anaheim a sedmý Nashville aktuálně dělí čtyři body.

Calgary se dařilo proti Dallasu

Sváteční střelci rozhodli o výhře Calgary 2:1 nad Dallasem. Nepříznivý vývoj utkání otočili útočníci Jamie Lundmark pátým gólem v sezoně a Erik Nyström, který se trefil počtvrté. "Je vzrušující, když vidíte, že hráči, kteří tolik nehrají, mají v zápase klíčovou úlohu nebo jsou jeho důležitou součástí," komentoval to trenér Mike Keenan.

Výhru podpořil 18 úspěšnými zákroky brankář Miikka Kiprusoff, jenž zároveň zaokrouhlil počet vychytaných vítězství v NHL na 200. V čele tabulky Severozápadní divize zvýšilo Calgary náskok před Vancouverem na pět bodů, Dallas je v konferenčním pořadí bod za postupovou osmičkou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články