Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Colorado i bez Hejduka vyhrálo souboj s Calgary

New York - Hokejisté Colorada si v nedělním utkání NHL i bez zraněného českého útočníka Milana Hejduka poradili na svém ledě s Calgary 3:2. Rodák z Ústí nad Labem vynechal páté utkání sezony kvůli potížím s kolenem. V souboji o první místo v Severozápadní divizi zastoupil druhého nejlepšího střelce týmu Hejduka Darcy Tucker, jenž zaznamenal vítěznou trefu a gólově se prosadil po téměř dvou měsících.

Zbývající dvě branky Avalanche obstarala formace ve složení Wojtek Wolski, Paul Stastny a Chris Stewart. Toto trio patří momentálně v NHL k nejúdernějším, v posledních osmi utkáních nasbírali celkově 31 bodů za 11 branek a 20 asistencí. Colorado bylo aktivní zejména v prvních dvou třetinách, v nichž přestřílelo soupeře 33:14. Ale v závěrečné části domácí vyslali na branku už jenom dva pokusy.

Colorado přehrálo rivaly z Calgary i ve třetím letošním vzájemném utkání. Výhrou se osamostatnilo v čele Severozápadní divize a dává zapomenout na nevydařený minulý ročník, v němž skončilo poslední v celé Západní konferenci. A to jim před sezonou odborníci nepřisuzovali o mnoho lepší umístění než loni.

Roli spolehlivého náhradního gólmana potvrdil Antti Niemi

Finský brankář ve službách Chicaga Niemi si ve svém osmém letošním startu připsal třetí čisté konto, když zneškodnil všech 18 střel Tampy Bay a dovedl Blackhawks k vítězství 4:0. "Nikdy jsem nevychytal tolik nul. Měl jsem dobré série, ale žádná nebyla jako tato. Cítím se proto dobře, ale zase nechci působit přehnaně sebevědomě," sdělil Niemi. "Bylo to dnes celkem snadné. Nemusel jsem řešit příliš mnoho složitých situací," dodal finský brankář.

Niemi tak ve vzájemném souboji předčil krajana Antera Niittymäkiho, který se i přes čtyři inkasované branky blýskl několika povedenými zákroky. Nejefektivnějším byl zásah v poslední minutě, kdy kotouč směřující do sítě vyškrábl z brankové čáry a odpálil ho do bezpečí. V útočné fázi nejvýrazněji podpořil dvoubodový zisk Chicaga slovenský útočník Marián Hossa, který zaznamenal jeden gól a jednu asistenci. Po jedné trefě přidali Patrick Kane, Ben Eager a Jonathan Toews.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články