Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Co čeká Jágra? Rok dva na Floridě, pak česká extraliga

Praha - Český hokejový útočník Jaromír Jágr kvůli domácímu mistrovství světa v Praze přehodnotil své loňské rozhodnutí o konci reprezentační kariéry, ale v budoucnu už nic takového nechystá. Nejužitečnější hráč v neděli skončeného šampionátu chce ještě dvě sezony hrát v NHL za Floridu a pak se vrátit do kladenského klubu, který vlastní.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Já jsem moc dobře věděl, že konec přijde. Myslel jsem si, že jsem stoprocentně rozhodnutý po minulém mistrovství světa. Během roku došlo k situacím, kdy jsem byl určitými lidmi nahlodaný, a začal jsem přemýšlet o tom, že kdybych byl ve formě, tak bych šel ještě hrát, protože je to v Praze. Ale stoprocentně jsem věděl, že Praha je poslední," ujistil třiačtyřicetiletý Jágr.

Pátý nejproduktivnější hráč uplynulé sezony NHL a bývalý spoluhráč z Philadelphie Voráček mu prý start na MS usnadnil, protože hrál dřívější Jágrovu roli. "Je poměrně těžká, takový quarterback, který to má všechno rozhazovat. Vyhovovalo mi, že jsem hrál před brankou. Odpočinul jsem si, jen tam dvě minuty stojíte, je to docela příjemné, pokud vás netrefí vlastní spoluhráč, což se stalo několikrát," řekl s úsměvem Jágr.

Vrátil se k neuznané brance Michala Jordána v semifinále s Kanadou za stavu 0:2 kvůli údajnému postavení Petra Koukala v brankovišti. "Byla to nepříjemná situace. Věděli jsme, že na to, abychom porazili tak skvělé mužstvo jako Kanada, potřebujeme ohromné štěstí, každý hráč musí hrát na sto procent. Když se ti podaří po dlouhé době dát gól a rozhodčí ho neuznal, podle mého názoru to byl omyl, tak je to pro hráče těžké. Nikdo neví, jak by se to vyvinulo, určitě by to aspoň k něčemu pomohlo," uvedl.

Jágr přiznal, že finálová výhra Kanady nad Ruskem 6:1 jej překvapila. "Obě mužstva přijela do Prahy v silném složení. Já osobně jsem čekal, že to bude hodně vyrovnaný zápas a rozhodnou gólmani," řekl olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa. "Možná bych se před zápasem přiklonil na stranu Rusů, měl jsem šanci hrát s brankářem Ruska (Bobrovským) jednu sezonu ve Philadelphii. Je opravdu výborný, ale na druhou stranu se ukázala kvalita Kanaďanů. Celý turnaj hráli, co potřebovali, i tak dominovali. Když potřebovali přidat v play-off, tak si dělali se soupeřem, co chtěli," uznal sílu mistrů světa.

V příštích dnech se chce věnovat prvoligovému Kladnu, protože hned po příletu z Floridy se zařadil do přípravy národního týmu a neměl na to čas. "Během dvou tří dnů si musíme probrat určitě věci, pokusit se doplnit sestavu, abychom mohli konkurovat soupeřům a pokusili se o návrat do extraligy. Čeká mě spousta akcí se sponzory. Jakmile to skončí, tak pojedu na Floridu si najít bydlení na další sezonu a trénovat," popsal Jágr svůj program.

S Floridou prodloužil po konci sezony o rok smlouvu. "Pokud to bude možné, tak bych se pak pokusil hrát ještě jeden rok na Floridě. Pokud na to budu mít výkonnost," podotkl Jágr. V opačném případě by se vrátil do Čech a minimálně rok tu ještě hrál. "Kdyby Kladno bylo pořád v první lize, tak bych šel možná na střídavý start do extraligy. Abych hrál jen zápasy a nemusel trénovat, to by mi docela vyhovovalo," dodal dobře naladěný Jágr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články