Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Čiliak znovu ve své Kometě: Byl jsem hodně nervózní, teď radostí neskáču

Je zpátky a srdce brněnských nadšenců plesá. Marek Čiliak se po téměř dvou letech představil v dresu Komety. Po velmi slušném výkonu ale neslavil, Brno získalo proti Karlovým Varům pouze bod za prohru 1:2 po samostatných nájezdech.

Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Radostí neskáču, chtěli jsme vyhrát. Musím přiznat, že před zápasem jsem byl hodně nervózní, ale po pár střelách jsem se cítil dobře. Škoda neproměněných šancí a nastřelených tyček, mohlo to dopadnout líp," řekl Čiliak, který s Kometou podepsal smlouvu v pondělí a hned se od majitele a trenéra Libora Zábranského dozvěděl, že v pátek bude chytat.

Západočeši neměli příliš mnoho vyložených příležitostí, přesto si Čiliak nemohl stěžovat na nedostatek práce. "Nechtěli jsme jich pouštět před branku, já jsem chtěl střely spíš chytat, než vyrážet, hodně mi v tom spoluhráči pomohli," konstatoval odchovanec Zvolena, který si nakonec připsal 32 zákroků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno – Karlovy Vary

Nevyzrál na něj ani kapitán hostů Jakub Flek. "Měl dvě šance, ale jsem na ledě od toho, abych něco chytil. Díval jsem se na videa a zápasy Varů, jsou rychlí, šlapou do toho, věděl jsem, co budou hrát," uvedl Čiliak.

Zápas nakonec rozhodl nájezd mladého a neokoukaného Dominika Rymona. "Tušil jsem, že nebude střílet a půjde spíš do těsného zakončení. Šel jsem lapačkou po puku, ale musím uznat, že to trefil výborně," pochválil Čiliak sedmnáctiletého karlovarského útočníka.

Před svým odchodem z Brna před dvěma lety byl slovenský gólman zvyklý na plnou bouřící halu, nyní je pod slovem vyprodáno skryta návštěva pouhých 1000 fanoušků. "Je to velký rozdíl. My jsme na Slovensku hráli úplně bez diváků. Mám na to svůj názor a věřím, že se zase bude brzo hrávat před plnými tribunami," řekl Čiliak.

Kometu čeká v neděli cesta do Zlína, kde Čiliak také krátce působil. "Těším se, byl jsem v kontaktu s hráči. Vím, jak se cítí, jaké to tam nyní mají. Je to nevyzpytatelný soupeř, ale určitě se dobře připravíme," uzavřel Čiliak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články