Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Čiliak: Z Třince jsme chtěli odjet s bodem. Teď se těšíme na domácí peklo

Kometa Brno v druhém finálovém utkání extraligy zareagovala na den starou porážku 1:5. Po výhře 3:2 bude ve středu a ve čtvrtek v domácím prostředí usilovat proti Třinci o obrat v sérii, který by úřadující šampiony přiblížil rekordnímu 13. mistrovskému titulu. Podle brankáře Marka Čiliaka Kometa v neděli už opět předváděla svou typickou hru, se kterou sbírá úspěchy.

Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Kometa měla ambice stejně jako ve čtvrtfinále s Vítkovicemi i v semifinále s Plzní získat na ledě soupeře vedení 2:0 na zápasy, ale nakonec jsou Brňané se stavem 1:1 spokojení.

"Jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát, ale v sobotu jsme si to úplně pokazili. Tak jsme si říkali, že musíme odjet z Třince s bodem. Teď hrajeme doma a tam zase bude peklo, na které se těšíme," řekl Čiliak.

Slovenský gólman v prvním finálovém duelu inkasoval pětkrát, což se mu v play-off české extraligy stalo poprvé, ale v neděli mu bylo prý od začátku jasné, že Kometa míří za vítězstvím.

"Prostě jsme hráli dobře. Od začátku jsem nám věřil. Věděl jsem, že když budeme hrát to, co hrajeme, tak oni nás porazit nemůžou," prohlásil Čiliak.

Kometa zvládla čtvrtfinále v nejrychlejší možné době ve čtyřech zápasech a v boji o finále ztratila se suverénem základní části Plzní jediné utkání. Proti Třinci Brňané po úvodním zaváhání opět demonstrovali svoji sílu.

"Šlapala obrana i útok. Hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Hráli jsme náš hokej, dodržovali taktiku, v sobotu jsme nehráli skoro nic," doplnil Čiliak.

Oba finálové zápasy v Třinci skončily potyčkami, což podle opory Komety vyrovnané a vyhrocené boje o titul přinášejí.

"K hokeji to patří, je play-off a my budeme hrát tvrdě. Nemáme s tím žádný problém," dodal Čiliak, který je ve statistikách play-off s průměrem 1,88 obdržené branky na zápas i s úspěšností zákroků 93,40 procenta druhý za Romanem Willem z Liberce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články