Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čiliak po výhře v Třinci: Nevím, kolik chybělo, abych chytal na druhé straně

Brankář Marek Čiliak upřednostnil při návratu z Kontinentální ligy Kometu Brno, které v posledních dvou sezonách výrazně pomohl k zisku mistrovských titulů. O jeho služby však jevil zájem i Třinec. A právě Ocelářům slovenský gólman pochytal všech 25 střel, připsal si první extraligovou nulu sezony a výhru 1:0.

Brankář Komety Marek Čiliak
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Nevím, kolik chybělo, abych chytal na druhé straně. Teď už je to asi jedno," řekl po utkání Čiliak, jehož manželka pochází právě z Třince.

"Vždycky se sem těším. Je tady super hala, dobrá atmosféra. Vyhráli jsme tady a oslavovali titul (loni na jaře s Brnem). Po příjezdu se nám vybavily nějaké vzpomínky," připustil Čiliak.

Do brankoviště Komety se postavil poprvé v sezoně tento týden a v obou předchozích zápasech skončil zápas Komety po šedesáti minutách 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Brno

Čiliak přiznal, že měl trochu strach, aby se historie neopakovala do třetice i v Třinci. "Říkal jsem i klukům, že když nedáme gól, nemůžeme ani dostat. Zvládli to, každý hrál na krev," těšilo ho.

Nejtěžší chvíle prožíval na přelomu druhé a třetí třetiny ve 106 sekund dlouhém oslabení tří proti pěti. I v dalším průběhu se poté Brno hlavně bránilo.

"Měli jsme předtím nějaké šance, kdybychom dali na 2:0, lépe by se nám dýchalo. Ale jsou takové zápasy, kdy vyhrajete 1:0. Je to nejhorší vedení, protože soupeři tam může cokoliv spadnout. A bude na koni. Jsem rád, že to dopadlo takhle," podotkl Čiliak.

Poslední šanci měli domácí v závěrečné hře bez brankáře, ale Aron Chmielewski zblízka minul.

"Byl to náročný zápas, rozhodla obětavost. Měli jsme strašně moc zablokovaných střel, kluci si pomáhali a bojovali jsme až do konce. Nedáváme góly, musíme hrát takhle. Jsem rád za takový zápas. Musíme teď sbírat body a odvézt tři odsud je výborné," uzavřel Čiliak.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články