Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cikáne, křičel Ševc na soupeře. Možná skončí u soudu

Stockholm - Hokejový obránce Martin Ševc z Färjestadu dostal ve Švédsku třízápasový zákaz činnosti za to, že v sobotním ligovém zápase proti HV 71 rasisticky urazil soupeře a rozhodčí jej vyloučili do konce zápasu. Případ třicetiletého beka, který byl nominovaný do národního týmu pro nadcházející turnaj Karjala, může řešit i civilní soud.

Martin Ševc
zdroj: ČTK

Ševc se na konci druhé třetiny dostal do slovního konfliktu s Danielem Rahimim, po kterém jej rozhodčí "za nevhodné chování vůči jinému hráči" vyloučili. Jeden ze čtveřice sudích totiž vše slyšel. Co přesně kladenský odchovanec řekl, oficiálně nikdo nezveřejnil. Podle švédských deníků Rahimiho, jenž má íránské předky, nazval "zas...ým cikánem".

"Rahimi Martina vyprovokoval. Ti, kteří říkají něco jiného, se mýlí. Několik hráčů v našem týmu vše slyšelo a je připraveno mu dosvědčit, co se tam stalo," řekl sportovní ředitel Färjestadu Thomas Rundqvist deníku Aftonbladet. Uznal ale, že Ševc nereagoval správně.

"Jeho chování bylo neakceptovatelné a dle praxe disciplinární komise odpovídá třem zápasům zastavení činnosti," uvedli představitelé komise, kteří jeden duel nahradili pokutou 20 000 švédských korun (55 tisíc Kč). Ševc tak nenastoupil v dnešním utkání proti týmu Lulea, nebude hrát ve čtvrtek proti AIK Stockholm a do sestavy se může vrátit v sobotu proti MODO.

Ševc: Nejsem na to hrdý

Český obránce se k situaci oficiálně nevyjadřuje, v pondělí jen vydal prohlášení, ve kterém se omluvil. "Nejsem hrdý na to, co jsem řekl. Jsem ale zahraniční hráč a podobné věci na svou adresu jsem slyšel v minulosti. I tentokráte," uvedl třicetiletý Ševc, který ve Färjestadu působí čtvrtou sezonu a třikrát s klubem získal mistrovský titul.

Rasistickou urážkou by se mohlo teoreticky zabývat i státní zastupitelství, pokud se disciplinární komise rozhodne přestupek českého hráče postoupit dál. "Musíme se na to podívat. Máme výhodu, že v disciplinární komisi máme dva právníky," řekl Mikael Lundström ze švédského hokejového svazu ještě před vynesením verdiktu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články