Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Cienciala: Jeden gól soupeře nás nesloží. Chceme dál hrát svou hru, ale trpělivě

Třinec se ve třetím finále extraligy nedal srazit nepříznivým vývojem zápasu. Na vedoucí gól Liberce ve druhé polovině zápasu zareagovali Oceláři čtyřmi brankami a k titulu mají po výhře 4:1 o jeden krok blíže než Severočeši. "Je to pěkné, ale furt se hraje na čtyři vítězné zápasy. Pořád je to strašně daleká cesta. Budeme chtít podat i další zápas takový výkon," řekl autor úvodní branky Ocelářů David Cienciala. Přímý přenos sledujte od 16:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

David Cienciala
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Třinec ovládl velikonoční zápas herně i výsledkově. A nenechal se otrávit úvodem utkání, v němž navzdory převaze kapituloval a prohrával 0:1.

"To tak někdy holt bývá. My se musíme držet hry, kterou umíme, to přináší ovoce. Hrát, co máme, ale trpělivě. Nemůže nás složit jeden gól, co dají. My si za tím od první třetiny šli, plnili, co máme, nějaké góly nám tam pak opravdu spadly," řekl Cienciala.

Třinecký odchovanec si připsal druhý gól ve vyřazovací fázi. Domácí čekání na gól ukončili v 36. minutě průnikem a blafákem.

"Skákal jsem ze střídačky, byl tam odražený puk za bránu. Koukli jsme na sebe s Musilem, měli jsme k němu tak padesát na padesát, byl trošku unavený, tak jsem si puk vzal já. Nabral jsem rychlost a říkal si, že by to mohlo vyjít. Tak jsem to zkusil, projel, plácnul do toho a nějak to tam spadlo," popsal Cienciala.

Jeho zásah byl první, který dal Třinec ve finálové sérii při hře pět na pět. "To je docela jedno, jestli to padne z přesilovky nebo pět na pět. Jsme rádi, že si přesilovkou pomůžeme. Byl to gól na 1:1, nastartovalo nás to a jsem rád, že jsem takhle týmu mohl pomoct," prohlásil třiadvacetiletý hráč.

V zápisu figuroval až jako třináctý útočník. Pro jeho nasazování do zápasu to ale nemělo zásadní význam.

"Jsem psaný jako třináctý, ale víme s klukama, že se tam budeme točit, že nás tam trenér vždycky nějak dá. Připravujeme se jako na normální zápas, vím, že budu hrát," řekl Cienciala.

Oceláři jsou v sérii proti vítězi dlouhodobé části zatím dominantnějším týmem. "Jestli známe recept, to fakt nevím. Finále je o tom, kdo tam dá víc bojovnosti a bude plnit pokyny, co se řeknou v šatně. Je to i dost o štěstí. Finále je vabank už," poznamenal Cienciala.

Severočeši se soupeře v závěru třetího duelu pokusili rozptýlit snahou o šarvátky. "Je to finále a jde o hodně. Dá se to čekat, že se bude provokovat a dělat takové věci. Jsme na to připravení, je to součást hry," usmál se Cienciala.

"U nich jsme je taky v prvním zápase přehrávali a druhý byl o něčem úplně jiném. V úterý je nový den, zase to bude 0:0 a znovu to bude boj," dodal Cienciala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články