Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Cibák zařídil v prodloužení výhru Olomouc nad Karlovými Vary

Olomouc - Hokejisté Olomouce porazili ve 13. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 v prodloužení. Po dvou domácích porážkách za sebou potěšil olomoucké fanoušky v čase 64:17 vítěznou trefou Martin Cibák. Energie venku prohrála šestý ze sedmi zápasů v této sezoně.

Utkání Olomouc - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc, která v roce 1997 prodala licenci na extraligu právě do Karlových Varů a nyní sehrála s Energii vůbec první duel v samostatné české soutěži, šla rychle do vedení. Obránce Houdek viděl Ráce a přesnou přihrávkou umožnil navrátilci do sestavy tečovat puk do odkryté branky.

V osmé minutě se v útočném pásmu připomněli hosté. Kapitán Duda, který se vrátil do sestavy po pětizápasovém disciplinárním trestu, ale bekhendem Trvaje nepřekonal. Karlovy Vary dál hrozily a díky tlaku získaly přesilovku čtyř proti třem a Trvaj Moru opět podržel dvěma zákroky lapačkou.

Domácí zahrozili v 15. minutě nebezpečnými pokusy Jergla a Patery. První šel mimo, druhý chytil Závorka. Pak ale zase přišly šance hostí po váhavé rozehrávce Hanáků. Trvaje málem překvapil z dálky Šmach, domácí gólman se pak ale opět vyznamenal při Kverkově šanci. Minutu a čtvrt před koncem první třetiny hosté vyrovnali díky dorážce Skuhravého.

Ve 27. minutě byla hra přerušena po nešťastném střetu Cibáka se Závorkou, který byl otřesen, na ledě se objevila i krev, ale po krátkém ošetření pokračoval v utkání. Potom zabrali domácí. Herman málem zasunul puk do prázdné branky po jejím objetí, Lašova dorážka šla těsně mimo a Hrňa trefil od modré čáry horní tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Karlovy Vary

V následné přesilovce se ale domácí neprosadili. Hrozili i hosté. Vachovcovo nahození před Trvaje mále skončilo vlastní brankou Hanáků. Po další neúspěšné přesilovce Mory se ve velké šanci ocitl Laš, mířil ale těsně nad.

Do třetí části hry vstoupili aktivně domácí. Maroszova formace zatlačila soupeře a měla několik nebezpečných pokusů. Potom se zase hlavně bránilo střední pásmo. V 55. minutě vybojoval Dlouhý puk pro Hrňu, ten přes Závorkův beton kotouč do branky nedostal. Heizer ale fauloval a Olomouc přesilovku využila. Maroszovu ránu dorazil Hrňa. Hosté ale za 84 sekund vyrovnali, když se z levého kruhu trefil Šmach. Rozhodlo až prodloužení, v němž Rácovo nahození úspěšně tečoval Cibák.

Olomouc - Karlovy Vary 3:2 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Rác (Houdek, Marosz), 56. Hrňa (Marosz, Majeský), 65. Cibák (Rác, Vyrůbalík) - 19. Skuhravý (D. Hruška, Redlihs), 57. Šmach (Skuhravý, Heizer). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4421.

Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Cibák - Jergl, Patera, Buc - Hrňa, Herman, Laš - Kucharczyk, Matai, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala a Dopita.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, T. Dvořák - Duda, Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Skuhravý, Heizer - V. Tomeček, Balán, Štals - Koblasa, R. Hruška, R. Pšurný - Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Jiří Dopita (Olomouc): "Jsme rádi za dva body, byť jsme chtěli tři. Začali jsme ale hrozně. Zápas nebyl podle našich představ, můžeme být rádi za body, to je jediné pozitivní. Nefungovalo nic, nebyl postupný útok, ztráceli jsme puky u modrých čar, hra byla rozháraná, neměli jsme tlak. Druhý a třetí gól padly po nahození od modré čáry. Musíme si zvyknout, že nebudeme dávat jen góly po vyšachování. Hráči vědí, že na sebe nemusíme dělat tlak, můžeme hrát uvolněně celou sezonu. Diváci za námi stojí, za což jim děkujeme."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Náš tým byl dobře připraven, v první třetině jsme i díky přesilovkám měli šance. Od druhé třetiny soupeř převzal otěže, ale vzdorovali jsme. Bez bodu by to bylo smutné. Oceňuji, že hráči dokázali srovnat. V prodloužení jsme nezvládli několik vhazování a soupeř získal dva body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články