Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Chytila chválil trenér i spoluhráči. Cítil jsem se skvěle, říká po debutu

První zápas, první gól, chvála ze všech stran. Premiéra v dresu NY Rangers se Filipu Chytilovi vydařila, když v přípravě rozhodl o výhře nad New Jersey (4:3 PP). Výkon osmnáctiletého útočníka udělal na jeho spoluhráče i trenéra Alaina Vigneaulta velmi dobrý dojem.

Filip Chytil a Mats Zuccarello
zdroj: ČTK/AP autor: Adam Hunger

"Cítil jsem se skvěle. Šlo o můj první zápas po čtyřech týdnech. Nastoupil jsem po boku úžasných kluků, skvělých hráčů. Někteří z nich patří k nejlepším v lize. Užil jsem si každý moment, bylo to velmi vzrušující," vyprávěl nadšeně Chytil.

Kroměřížský rodák vyslal na branku New Jersey celkem tři střely, z nichž nejpovedenější byla ta poslední, jež rozhodla o triumfu Jezdců 4:3 v prodloužení. Chytil prostřelil brankáře Mackenzieho Blackwooda střelou bez přípravy po přesné přihrávce Matse Zuccarella.

"Byl to úžasný pocit vstřelit branku v prodloužení - můj první gól a hned vítězný, to je něco. Mats Zuccarello mi skvěle přihrál, vystřelil jsem a padlo to tam. Byl to úžasný pocit. Jsem rád, že jsme vyhráli," pochvaloval si Chytil.

Představení talentovaného forvarda se jeho spoluhráčům zamlouvalo. "Je to šikovný kluk. Má dobré vidění na ledě. Je dlouhý a také rychlý. Dokáže hrát dobře s pukem a vystřelit. Hrál vážně dobře, předvedl několik slušných věcí," ocenil Chytila Zuccarello.

"Navíc i dobře bránil. Před zápasem jsem s ním mluvil a řekl mu, ať hraje jednoduše, dokud se nedostaneme do útočného pásma, kde si může dělat, co chce. Dnes předvedl hodně šikovnosti," dodal třicetiletý Nor.

S Chytilovou hrou byl spokojený i kouč Rangers. "Odehrál dobré utkání. Všichni jsme viděli jeho bruslařské dovednosti a šikovnost. Není pochyb, že má v sobě něco ohromného. Zakončil zápas ve velkém stylu," prohlásil Vigneault.

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články