Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chyběl nám šmrnc, přiznal zlínský Marušák

Brno – Ještě zdaleka není hotovo. Nejtěžší krok zlínské hokejisty ve finále extraligy proti Brnu stále čeká. Berani ve čtvrtém finálovém zápase prohráli na ledě Komety Brno 1:3. Obránce Jiří Marušák přiznal, že tým byl vidinou titulu trochu svázaný. Naopak Brno cítí, že naděje ještě neumřela. Série pokračuje v pátek ve Zlíně, přímý přenos nabídne ČT sport i náš web.

Brněnská radost ve čtvrtém extraligovém finále
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Možná nás malinko svázal pocit odpovědnosti a nemělo to z naší strany šmrnc jako v prvních třech zápasech," řekl Marušák, podle nějž se naopak na Kometě projevilo, že neměla co ztratit. "Myslím si, že štěstí se vždy přikloní k obětavějšímu týmu a to dnes byla Kometa. To, co se v pondělí vracelo k nám, se dnes vrátilo k nim. V podstatě jsou teď srovnané účty."

Marušák uznal, že se Brnu vyplatily změny, které trenéři udělali. "Domácí začali docela aktivně. Některé herní momenty změnili, překazili nám pár rozehrávek a my jsme se pak začali utápět v komplikovaných věcech, místo abychom hráli jednoduše jako v prvních třech zápasech," uvedl zkušený bek. "Kometa rozbombardovala sestavu a na elánu a improvizaci nás dnes porazila," doplnil Marušák.

Zlín odehrál špatnou první třetinu, ve druhé části se ale po brance Petra Čajánka zvedl a byl i blízko vyrovnání. "Zápas byl vyrovnaný až do konce. I kdybychom dali na 2:2, tak by se to asi nezlomilo na naši stranu. Tím, že jsme od začátku dotahovali, tak Kometa nebyla tak aktivní a spíše si držela výsledek. Průběh nám trochu hrál do karet," řekl Marušák.

Trvaj: Věděl jsem, že musím týmu přispět něčím navíc

Výrazný podíl na výhře domácích měl gólman Jiří Trvaj. Připsal si 22 zásahů, kapituloval pouze v úvodu druhé třetiny při zlínské přesilovce. "Stojíme nad propastí. Byl to existenční zápas. Věděl jsem, že musím týmu přispět něčím navíc," uvedl Trvaj.

"Šel jsem do utkání s čistou hlavou. Je to lepší než sedět na lavičce. Dali jsme první gól a tentokrát se nám podařilo přidat ještě jeden. Celý zápas jsme poctivě odmakali. Bez poctivé práce celého týmu v play-off nelze zvítězit. Ukázalo nám to cestu, že to může jít," řekl Trvaj.

Berani budou mít druhou šanci ukončit finálovou sérii v pátek v domácím prostředí, kde se mohou těšit na podporu vyprodaného stadionu Luďka Čajky. "Uhráli jsme v Brně zápas, v sérii vedeme 3:1 a vracíme se do Zlína, takže si myslím, že máme navrch. Dobrý tým té výhody využije," věří Marušák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články