Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Chomutovu se venku nedaří, prohrál i v Boleslavi

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 41. kola extraligy Chomutov 5:2 a připsali si čtvrtou výhru z posledních šesti zápasů. Bruslařský klub na pátém místě odskočil v souboji o přímou účast ve čtvrtfinále sedmým Pirátům na rozdíl sedmi bodů. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tom podílel útočník Radan Lenc. Chomutov prohrál venku už poosmé za sebou.

Hosté se do soupeře pustili nebojácně. Hned v úvodu si vynutili přesilovku a trestali, když Valachova tečovaná střela od modré čáry prošla až za Ritticha. Domácí ale pohotově srovnali. Pozapomenutý Hyka po přesném vysunutí ujížděl sám a vymetl pravý horní růžek Kristanovy branky. Rychlý sled gólů jako by měl připomenout, že poslední vzájemný duel přinesl divoký výsledek 6:7. Tím spíš, že o pět minut později domácí otočili skóre. Také oni zužitkovali svou první početní výhodu v utkání poté, co Musil z blízka dokončil akci Trončinského.

Piráti se brzy oklepali a Rittich se musel činit častěji než jeho protějšek. V případě Ölveckého střely mu pomohla i branková konstrukce. Ve druhé třetině domácí gólman vychytal i Pospíšila, který se dostal do samostatného úniku. Skóre se tak opět měnilo na opačné straně a znovu po akci druhého útoku. Na ránu Hyky ještě Kristan reagoval, Lencovo nahození od opačného mantinelu ho ale dokonale zaskočilo. Domácí tak rázem vedli o dva góly a do chomutovského brankoviště se ze střídačky stěhoval Hanuljak.


Jako jedna z rozhodujících pasáží se ukázala šestiminutovka na přelomu poloviny utkání. Bruslaři ji odehráli bez přerušení v oslabení. Velkému tlaku se s vypětím sil ubránili, v největší šanci Rittich vychytal i neproduktivnějšího hráče soutěže Červenku. Pět vteřin po vypršení Klepišova trestu se navíc v útočném pásmu dostal k puku obránce Trončinský a zvýšil na 4:1. Závěru druhé třetiny hosté ještě přečkali i s pomocí horní tyče při Klimentově šanci.

Trenér hostí Růžička starší ve druhé přestávce zamíchal sestavou a ve třetí třetině přišlo po necelých pěti minutách snížení po opakované dorážce Růžičky mladšího. Hosté v čele s Červenkou kousali i v dalších minutách, kontaktního gólu se už ale nedočkali. Postupem času se naopak otevírala útočná okénka před pozorně bránícími domácími. Bárta ještě v samostatném nájezdu na Hanuljaka nevyzrál, trefil se až Lenc při power play hostí.

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Hyka (Musil, Lenc), 10. Musil (Trončinský, Jarůšek), 27. Lenc (Hyka), 36. Trončinský (Bárta), 60. Lenc (Voráček) - 3. Valach (Červenka, Skinner), 45. V. Růžička ml. (Sklenář, Ölvecký). Rozhodčí: Hribik, Polák - Ondráček, Skopal. Vyloučení: 5:1. Využití: 1:1. Diváci: 3569.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Klepiš, D. Výborný, Pacovský - Hyka, Musil, Lenc - Bárta, Urban, Klimenta - Jarůšek, R. Hruška, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Chomutov: Kristan (27. Hanuljak) - Jánošík, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa, Pereťagin, Blaha, Tejnor - D. Květoň, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - Pospíšil, Kämpf, Hřebejk - D. Kaše, Račuk, Dušek. Trenéři: V. Růžička st, J. Šťastný a B. Kopřiva.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Bylo to bojovné utkání i výkon. Na začátku nás bohužel srazila přesilová hra soupeře, který ji využil a dostal se do vedení. Naštěstí nebyl ve vedení dlouho. Myslím, že bylo hodně důležité, že se nám podařilo včas vyrovnat. Potom jsme se dostali do až třígólového vedení my. Skládám kompliment soupeři, že vstoupil do třetí třetiny velice aktivně. Měli jsme s tím velký problém. Zvlášť bych vyzdvihl Romana Červenku, protože hrál úžasný zápas. Zaplaťpánbůh, že se soupeři nepodařilo vstřelit kontaktní gól na 3:4. Zápas by byl složitější. Soupeř měl o čtyři přesilovky více. Když hrajete osm minut ve čtyřech, tak si soupeř musí nějaký tlak vytvořit. Jsme rádi, že jsme v oslabení obstáli a navázali podobně jako v Pardubicích, kde jsme šest přesilových her ustáli a nedostali ani gól. Klíčem byl Rittich a defenzíva."

Břetislav Kopřiva (Chomutov): "V utkání bylo dané, do čeho se jde, protože rozdíl před ním mezi námi nebyl velký. Chtěli jsme tady uspět a nechtěli jsme v žádném případě hrát ustrašeně. Zvolili jsme aktivní hru, jak jsme hráli v poslední třetině s Třincem. Myslím, že se nám to dařilo. Domácí jsme tím trochu zaskočili a vytvořili si určitý tlak. Dostali jsme se do vedení, ale zbytečnými chybami jsme ho postupně ztráceli. Herně mužstvo určitě nepropadlo a není mu po této stránce co vytknout. Každá maličkost se trestá, my jsme dnes byli potrestání dost vysoko. Zápas jsme ztratili, ale myslím, že pozitiva tam byla."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články