Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutovu pauza nepomohla, prohrál se Slavií

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v 32. kole extraligy poslední Chomutov 3:1 a vyhráli i sedmý vzájemný zápas v nejvyšší soutěži. Slávistický útočník Jaroslav Bednář díky jedné trefě vstoupil jako 65. hráč do Klubu hokejových střelců deníku Sport s 250 góly v nejvyšší soutěži a reprezentaci.

Slavia - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Slavia začala náporem a otevřít skóre mohli Kadlec a Petrovický. Piráti se vymanili z tlaku domácích díky dvěma přesilovkám, ale Pražané se bez potíží ubránili. Stav nezměnil průnik domácího Skokana zakončený bekhendovým pokusem, ani vyloučení chomutovského Bomersbacka. Ve 14. minutě se už dočkali domácí. Kadlec vysunul mezi hostující beky na útočnou modrou čáru Tomicu, který v úniku překonal Martina Růžičku.

Zvýšit náskok mohli Klhůfek a znovu Tomica, neuspěli však a Chomutov v 18. minutě vyrovnal. Straka snadno projel slávistickou obranou a vychutnal si i Furcha. Pražané šli 22 vteřin před první pauzou opět vedení. Klhůfkovu první střelu ještě chomutovský gólman vyrazil, ale na dorážku už nestačil. Zvýšit náskok Slavie mohl v 25. minutě znovu Tomica, který po Žejdlově přihrávce blafákem na Martina Růžičku nevyzrál.

Piráti odolali při dalším náporu Slavie i při Kubinčákově trestu a vyrovnat mohl Šagát. Domácí chvilkový nápor Chomutova utnuli v 35. minutě trefou na 3:1. Bednář projel defenzívou, odstavením dvou protihráčů mu pomohl i Petrovický, a střelou pod horní tyč dosáhl jubilejního střeleckého zápisu. Bednář, který se v české reprezentaci trefil patnáctkrát, mohl přidal svou 236. branku v nejvyšší soutěži ve 45. minutě. Ujel v oslabení, ale v na Martina Růžičku nevyzrál, když mu zakončení ztížil i Pulpánův faul.

Pojistit vedení Slavie mohli Vladimír Růžička, Žejdl a také Valach, který byl ale při svém sólu v přesilovce faulován. V 38 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem se Piráti ubránili. Závěr ale Severočeši nedokázali zdramatizovat, naopak po faulu Nováka dohrávali v oslavení. Už pošesté za sebou tak vyšli naprázdno. Slavia naopak bodovala popáté za sebou a z toho čtyřikrát vyhrála.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Chomutov

HC Slavia Praha - Piráti Chomutov 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Tomica (Kadlec, Žejdl), 20. Klhůfek (J. Doležal, Kadlec), 35. Bednář (Krenželok, Kolařík) - 18. J. Straka (Kubinčák, Novák). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 3280.

Slavia: Furch - Kadlec, Holub, Kolařík, Wharton, Valach, Štich, Šenkeřík - Bednář, Petrovický, Krenželok - Žejdl, V. Růžička ml., Tomica - Skokan, P. Jelínek, Sklenář - Klhůfek, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Chomutov: Martin Růžička - Novák, Pulpán, Rutta, Krstev, J. Mrázek, Prošek - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Račuk, Jaroslav Svoboda, Šagát - od 41. navíc Kůs, Hlava. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Vladimír Růžička (Slavia): "Měli jsme výbornou první třetinu, bohužel jsme to tolik brankově nevyjádřili. Soupeř po pěkné akci, kdy projel hráč přes celé hřiště, dal gól na 1:1, ale my jsme se pak dostali do zápasu zpátky. Gól 20 vteřin před koncem první třetiny byl dost důležitý. V druhé třetině to nebylo z naší strany ono, ale třetí byla vynikající. Měli jsme hodně šancí, jen nám to tam nepadalo. Doufám, že se nám v dalším zápase podaří dát víc gólů."

Josef Turek (Chomutov): "Byli jsme celý zápas slabším týmem. Od prvního střídání jsme byli všude o krok pozdě. Prohrávali jsme, pak jsme vykřesali pěkným gólem Josefa Straky naději, ale bohužel jsme dostali nezodpovědností asi 20 sekund před koncem třetiny gól do šatny. Stejně jako v posledních zápasech, ať do to bylo v Brně nebo v Třinci. To nás zlomilo. V druhé třetině byla Slavia lepší a rozhodl gól Bednáře. Ve třetí třetině jsme nedostali gól, malinké zlepšení ve hře bylo, už nedostáváme takové příděly, ale potřebujeme nějaký zápas vyhrát, abychom se odrazili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články