Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chomutovští touží po extraligovém bezpečí, ale Litvínov jim nápomocen nebyl. Pardubice rozstřílely Vary

Chomutovští hokejisté se pokouší uniknout baráži, po utkání s Litvínovem však extraligovému bezpečí nejsou o nic blíže. Na domácím ledě Chomutov podlehl regionálnímu rivalovi 2:4. V druhém duelu Pardubice, které už baráž budou hrát tak jako tak, srazily razantně soupeře z Karlových Varů – 5:1.

Utkání Chomutov – Litvínov
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Zápas s Litvínovem se hodnotí těžko. Říkali jsme si, že ještě máme pět zápasů a zkusíme se na Vary dotáhnout, ale odehráli jsme to hrozně. Nemám k tomu co říct. Chtěli jsme nějak hrát, ale nehráli jsme tak, takže přemýšlím, do jaké míry má cenu si pořád něco říkat," uvedl chomutovský útočník Petr Koblasa.

Utkání začalo šancí domácího Sklenáře, který sám před bránou selhal, takže kormidlo převzal Litvínov. Nejprve Doudera nevyužil přihrávku zpoza brány, následně však povedenou souhru zakončil do prázdné branky Hübl.

Vyrovnávací trefu měl na holi Dietz, jehož ránu z první do protipohybu vyrazil Janus. V 15. minutě Peters vychytal Jíchův únik, ale už nestačil na střelu dvacetiletého Drašara, který se při extraligové premiéře hned radoval z branky.

"Odvedl jsem svoji práci, kterou po mě trenéři chtěli, abych všude hrál naplno. Jsem rád, že jsem si pak dal i v prvním zápase v extralize gól. Byl to neuvěřitelný pocit. Měli jsme napadat beky, kteří to pak nějak špatně nahráli. Já jsem si pro puk dojel a vystřelil. Naštěstí mi to tam padlo," popsal své pocity útočník David Drašar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání 2. kola play-out Chomutov – Litvínov

V první minutě prostřední části Myšák z velkého úhlu trefil Knotovu hůl, od které se puk obloučkem odrazil do sítě. V dalším průběhu se Piráti museli bránit v oslabeních, v tom druhém se jim podařilo snížit na 1:3 zásluhou Vantucha.

V polovině duelu Verva dostala na minutu příležitost hrát v pěti proti třem, čehož ránou po ledě využil Hanzl. V dalším průběhu se domácí tlačili do útoku, ale snížení nevybojovali.

"Litvínovu už o nic nejde, takže se mu hraje znatelně lépe než nám. Můžou hrát, jak chtějí. To se potom hraje lépe a všechno vychází. My jsme byli v nějaké křeči, nebruslili jsme. Po tomhle výkonu musíme zlepšit úplně všechno," uvedl Koblasa.

Na větší šanci se v závěrečném dějství čekalo do 45. minuty, kdy Kašpar vybídl v přečíslení Válka, ten ale Peterse z levé strany neprostřelil. O chvíli později puk po Štichově pokusu vypadl do brankoviště, odkud Sklenář z dorážky minul.

V 53. minutě vykřesal Pirátům naději povedenou ránou z brankoviště Koblasa, na něhož mohl navázat Stránský v oslabení, ale trefil jenom tyč. Závěr protkaný vyloučeními už změnu skóre nepřinesl.

"Byl to hodně těžký zápas, protože s Chomutovem se nemáme moc v oblibě. Dostali jsme instrukce, že chceme hrát všude naplno. Byl to od nás výborný zápas, užili jsme si ho," dodal Drašar.

Piráti Chomutov - HC Litvínov 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Vantuch (L. Kovář), 53. Koblasa (V. Růžička ml., J. Stránský) - 6. V. Hübl (P. Svoboda), 15. Drašar, 21. Myšák (L. Kašpar), 31. M. Hanzl (L. Kašpar, Ščotka). Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3833.

Jan Šťastný (Chomutov): "Potkaly se dva týmy, které jsou úplně v jiné situaci a v jiném rozpoložení. Očekávali jsme, že Litvínov bude chtít hrát svůj útočný hokej, protože už mu o nic nejde. I když jsme na to mužstvo upozorňovali, nezvládli jsme to. Půlka zápasu byla z naší strany katastrofální. Třetí náhodný gól to zlomil. Nadechovali jsme se, ale už jsme se nepřiblížili. Podle toho, jak jsme nastoupili do utkání, nezasloužili jsme si zvítězit. Body pro Litvínov jsou spravedlivé."

Jiří Šlégr (Litvínov): "Šli jsme do zápasu s nějakým plánem, ale neměli jsme začátek zápasu vůbec dobrý. Prvních sedm minut hráči hráli úplně něco jiného, než jsme si představovali. V pauze, kdy se upravoval led, jsme si řekli, že se musíme vrátit ke hře, která nám v poslední době přinesla úspěch. Kluci to začali plnit a z toho pramenily soupeřovy chyby, které jsme využili. Takové zápasy nejsou jednoduché, soupeř pořád tlačí a my se snažíme jenom výsledek udržet. Jsme rádi, že se nám povedlo v Chomutově zvítězit."

Pardubičtí soupeře z Karlových Varů k mnohému nepustili

V Pardubicích začali karlovarští hokejisté dobře, ale mírnou převahu ve vedoucí branku nepřetavili, naopak v 10. minutě se tečí Zdráhalovy střely prosadil Horký. Na druhé straně Rachůnek soupeřovo zaváhání v rozehrávce ještě nepotrestal, ale v 16. minutě po tlaku v útočném pásmu srovnal střelou z mezikruží Tomáš Mikúš.

Karlovy Vary sice trávily v útočném pásmu i díky přesilovkám více času, ale góly dávalo Dynamo. Ve 23. minutě si Poulíček vyměnil puk s Klozem a střelou švihem uklidil puk za Novotného. Za další tři minuty ujel po křídle Rolinek a přihrávkou před branku připravil poměrně snadný gól pro Hovorku, který zároveň donutil karlovarské brankáře ke střídání.

Novic Bednář vydržel s čistým kontem jen pět minut. Při první přesilovce Dynama signalizoval rozhodčí po zákroku na Schause další faul a domácí hráči proto chtěli hru rychle přerušit. Před brankou se k puku trochu neplánovaně dostal Kratochvil a rychlou dorážkou zvýšil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání 2. kola play-out Pardubice – Karlovy Vary

Karlovy Vary musely dotahovat, ale ke gólovým šancím se dostaly až kolem poloviny třetí třetiny, kdy měl Klouček v krátkém sledu hodně práce s šancemi Rachůnka, Vlacha a Balána. Od té chvíle Dynamo už bránilo pozorně.

Poslední velkou možnost zahodili hosté tři minuty před koncem, kdy puk poskakoval brankovištěm a do sítě ho dostal jeden z útočníků úmyslným kopnutím. Pátý gól Pardubic přidal v závěru zápasu Kratochvil.

"Zápas jsem si hrozně užil. Že mi to tam dvakrát spadlo, je především zásluha celé pětky. Jsem šťastný, že tady můžu být a že můžu tomu týmu pomoct," uvedl Kratochvil, který posílil Dynamo z prvoligového Přerova.

"Pro mě osobně je každý zápas důležitý, protože bojuji o smlouvu, takže do každého jdu na 110 procent. Jako tým k tomu přistupujeme zodpovědně, snažíme se sehrát v lajnách a každý zápas potřebujeme vyhrát, abychom měli pohodu," dodal Kratochvil k cílům Dynama pro play-out.

Dynamo Pardubice - Energie Karlovy Vary 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. L. Horký (J. Zdráhal, Mandát), 23. Poulíček (J. Kloz), 26. Hovorka (Rolinek), 31. M. Kratochvil (J. Kloz, Ihnacak), 59. M. Kratochvil (Ihnacak, P. Sýkora) - 16. T. Mikúš (Roman Vlach, Balán). Rozhodčí: Kika, Obadal - Bryška, L. Kajínek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 3524.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Chtěl bych poděkovat hráčům, že to utkání zvládli, a také divákům, že přišli. Už jsem je žádal minule, aby chodili a podporovali nás i dál, protože to v závěru sezony budeme moc potřebovat."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Domácí měli rozhodně více sil než my, nechali v posledním zápase odpočívat všechny své opory, a to bylo podle mě dneska klíčové. My jsme se do zápasu pořádně dostali až po první inkasované brance. Rozhodující byla situace za stavu 1:2, kdy jsme neproměnili dvě gólové příležitosti, přetáhli střídání a inkasovali gól na 1:3. Pak už byly Pardubice lepší, i když jsme ve třetí třetině měli několik gólových šancí, které jsme ale nedokázali využít. Dohnala nás těžká série z poslední doby, kdy hrajeme všechny zápasy na krev a o gól."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články