Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Chomutovský Kämpf zkusí štěstí v NHL, podepsal dvoucestný kontrakt s Chicagem

Chicago - David Kämpf z Chomutova uzavřel v NHL jako nedraftovaný volný hráč dvouletou nováčkovskou smlouvu s Chicagem. Podle serveru CapFriendly.com se dvaadvacetiletý odchovanec Pirátů dohodl na kontraktu na 925 tisíc dolarů včetně podpisového bonusu. Při pobytu na farmě by český útočník podle dvoucestného kontraktu bral 70 tisíc dolarů.

Kämpf si v uplynulé sezoně v dresu Chomutova připsal v základní části v 52 zápasech 31 bodů za 15 branek a 16 asistencí. V 15 duelech play-off nasbíral 10 bodů za tři góly a sedm přihrávek.

V listopadu na turnaji Karlaja v Plzni a Helsinkách debutoval rodák z Jirkova v české reprezentaci a celkem v jejím dresu sehrál osm duelů, v kterých si připsal dva body za gól a asistenci. V extralize sehrál celkem 170 utkání a nasbíral 59 bodů za 28 branek a 31 přihrávek.

Je nám líto, video expirovalo.
Útočník Kämpf uzavřel v NHL smlouvu s Chicagem

Kämpf je druhým českým hráčem, který se před příští sezonou dohodl jako nedraftovaný volný hráč na kontraktu v NHL. V pondělí uzavřel roční smlouvu s Montrealem také obránce Jakub Jeřábek z Podolsku z KHL.

Podobně zamířil loni do Chicaga zadák Michal Kempný z Omsku, který v tomto ročníku v NHL debutoval a sehrál 50 zápasů v základní části a jeden v play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články