Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Chomutovský asistent Kopřiva trénoval bez platné licence

Praha - Disciplinární komise extraligy potrestala asistenta chomutovských hokejistů Břetislava Kopřivu za činnost bez platné odpovídající licence A. Pětašedesátiletému kouči vypršela platnost s koncem roku 2015 a působil tak ve třech zápasech v novém roce bez trenérského průkazu. Předseda komise Karel Holý ho potrestal nepodmíněním zákazem činnosti, trénovat nesmí do 2. února. Kopřiva se odvolá.

Břetislav Kopřiva
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Podle řádů ČSLH je trenérská činnost v soutěžích podmíněna odpovídající licencí a platným registračním průkazem. Nesplnění této povinnosti je disciplinárním přestupkem. A Kopřiva bez licence působil u týmu při duelech s Karlovými Vary, v Liberci a proti Litvínovu. Chomutov za to obdržel rovněž napomenutí.

Asistent Vladimíra Růžičky nesplnil podle vyjádření disciplinární komise podmínky, jimiž je prodloužení platnosti podmíněno. Těmi jsou absolvování předepsaného počtu doškolovacích seminářů a sledování reprezentačních akcí. Ani po vypršení licence neučinil kroky k jejímu prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Asistent Pirátů Kopřiva trénoval bez licence

Kopřiva však nesouhlasí. "Teď to celé řeším a nechci to v tuto chvíli nijak rozebírat. Ale nesouhlasím s tím a samozřejmě se odvolám, protože si myslím, že tam došlo k omylům na více stranách," řekl zkušený kouč. Vedení Pirátů nechce situaci Kopřivy, který na loňském mistrovství světa v Praze pracoval jako jeden ze skautů tehdejšího reprezentačního kouče Růžičky, podrobněji komentovat.

Společně s Růžičkou Chomutov nyní oficiálně povede druhý asistent Jan Šťastný. Holý při určení doby trestu přihlédl k tomu, že 1. února je na programu první doškolovací seminář a Kopřiva bude mít tedy příležitost k nápravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články