Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutovská dvojka Král míří do zahraničí, Rašner a Grman uspěli na zkoušce

Chomutov - Brankář Tomáš Král končí v extraligovém Chomutově a nově bude působit v zahraničí. Dres Pirátů budou naopak oblékat obránci Alex Rašner a Mário Grman, kteří uspěli na zkoušce.

Tomáš Král
zdroj: ČT4 autor: Libor Zavoral

Čtyřiadvacetiletý Král byl v minulé sezoně dvojkou za Jánem Lacem a trenér Vladimír Růžička s ním na stejnou pozici počítal i nadále. "Tomáš za námi přišel, že má nabídku ze zahraničí, a požádal nás, jestli bychom ho uvolnili. My jsme mu vyhověli, takže od nás odchází," uvedl Růžička, který je zároveň sportovním manažerem klubu.

Místo Krále nikdo nový nepřijde, Piráti si chtějí vystačit z vlastních zdrojů. Dvojkou se tak stane Štěpán Lukáš, Tadeáš Dvořák, Dominik Pavlát nebo Michal Danylec. Nejvíce zkušeností má Dvořák, jenž si v minulé sezoně připsal premiérové dva starty v extralize v dresu Karlových Varů.

Chomutov zároveň potvrdil, že si angažmá v klubu vybojovali Rašner a Grman. "Oba se mi líbí. Potvrdili, co od beků očekávám, a plní, co po nich chci," uvedl Růžička.

Jednadvacetiletý Rašner přišel na sever Čech z Olomouce. Bývalý juniorský reprezentant má na kontě 94 startů v nejvyšších soutěžích, ve kterých vstřelil gól a přidal deset asistencí. O rok mladší Grman je odchovancem Topolčan a stejně jako Rašner startoval na juniorském mistrovství světa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články