Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chomutov znovu řeší problémy s penězi, hráčům dluží výplaty za tři měsíce

Většina hokejistů Chomutova podle deníku Sport nedostala tři měsíce výplatu a hráči údajně zvažují odvetné kroky. Podle listu byl jednou z možností bojkot nedělního extraligového utkání v Olomouci, ke kterému ale podle všeho nakonec nedojde.

Chomutov se dokázal dostat ze dna tabulky na předposlední místo a dvanáctým Karlovým Varům se přiblížil v boji o únik baráži na tři body, ale Piráti opět mají potíže s výplatami.

"Ty zprávy k nám samozřejmě přicházejí, ale zatím jsme nezaznamenali spor na úrovni smírčí komise," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček.

Podle Sportu byla v kabině Pirátů ve čtvrtek, kdy prohráli s Třincem 0:4, důležitá schůzka a hokejisté severočeského klubu řeší situaci i s hráčskou asociací.

"Měl jsem několik rozhovorů s šéfem hráčské asociace panem Zbořilem, naposledy v pátek. Dohadovali jsme se, co mohou a nemohou. Předpokládám, že hráčům jsou v tomto směru schopni pomoci," uvedl Řezníček.

Hráči měli v Chomutově problémy s včasnými výplatami už v minulosti. V srpnu roku 2017 řešila smírčí komise ČSLH případ tehdejšího kapitána Pirátů Michala Vondrky, Chomutov pak požadavek na vyplacení dlužných peněz splnil a lídr v týmu zůstal celou sezonu 2017/18.

Řezníček vyčká na reakci ze strany hráčů či trenérů Chomutova. "V řádech je zakotveno, že všechny hokejové subjekty se mohou o své peníze, pohledávky hlásit výzvami či přes smírčí komisi a dalšími instrumenty. To jsou standardně nastavené věci. Naší náplní není volat do Chomutova nebo hráčům či jiným osobám, zda mají zaplaceno, či nikoli," dodal Řezníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články