Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Chomutov vyzve v bitvě o play-off Mladou Boleslav, Vítkovice přivítají Plzeň

Praha - V pátek ukončili základní část, po víkendu už zahajují předkolo vyřazovací fáze. Piráti z Chomutova, kteří až do předposledního kola bojovali o přímou vstupenku do čtvrtfinále, hostí Mladou Boleslav. Vítkovice změří síly s Plzní. Druhá utkání se ve stejných arénách odehrají v úterý. Přímý přenos duelu Chomutov - Mladá Boleslav sledujte od 18:00 na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Chomutov - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Chomutov - Mladá Boleslav

Chomutov sice na mladoboleslavském ledě první vzájemný zápas letošní sezony prohrál, ale poté nepřenechal Bruslařskému klubu ani bod. "Splnili jsme základní cíl, tedy dostat pod sebe alespoň čtyři mužstva. Ohledně soupeře jsme nijak nekalkulovali. S ohledem na rivalitu je dobře, že nastoupíme proti Mladé Boleslavi," uvedl asistent trenéra Jan Šťastný.

Středočechy označil za specifický tým. "Jsou podle mého názoru obrovsky silní v útočné fázi. Na brankářském postu našli v Maxwellovi to, co potřebovali. Mají hráče, kteří mají neskutečné zkušenosti s play-off a vždy vylítli nahoru, ať to jsou Klepiš, Vampola nebo Stříteský. Důležité bude, jak se nám podaří domácí start," doplnil Šťastný.

Mladoboleslavští prožívají ročník vzestupů i pádů, přesto mají stále možnost zopakovat semifinálovou účast a případně vylepšit loňskou čtvrtou příčku, která znamenala historický klubový úspěch. "Sezona byla divoká a kostrbatá. Spadl mi kámen ze srdce, že jsme se s tím vypořádali. Stále můžeme naplnit své ambice," řekl kouč František Výborný. 

Postupové šance jsou podle něj vyrovnané. "I když samozřejmě vím, že s námi mají lepší bilanci a výhodu, že rozehrají sérii dvěma domácími zápasy. A možná si na nás i víc věří. Ale já jsem nikdy nebyl trenérem, který by si v play-off nějak vybíral soupeře, i když ty možnosti třeba byly. Co má přijít, to se stane," zakončil Výborný.

Vítkovice - Plzeň

Zatímco v minulém ročníku Plzeň nepřenechala Vítkovicím ani bod, letos je vzájemná bilance naprosto vyrovnaná. Ostravský celek nejprve zvítězil doma a následně uspěl také na západě Čech. Škoda nicméně oplácela stejnou mincí. Před úvodním duelem předkola play-off jsou tudíž karty rozdány rovnoměrně.

"Bylo nám jedno, jestli budeme hrát s Boleslaví, nebo s Plzní, protože s nimi máme výrazně negativnější bilanci než s týmy z top čtyřky. Začínáme doma, s tím jsme spokojení. Když to zlehčím, v Plzni dokážeme vyhrát jednou za sto let, takže rozhodující to bude asi doma," prohlásil kouč vítkovických hokejistů Jakub Petr.

Plzeň zachránila účast ve vyřazovacích bojích v hodině dvanácté a splnila cíl, který si předsevzala při pádu na dno tabulky. "Na začátku to s námi nevypadalo dobře, ale dokázali jsme postoupit do play-off a teď věříme, že by z toho mohla být ještě dobrá sezona," řekl nejlepší střelec základní části Dominik Kubalík.

"Začínáme novou kapitolu, už můžeme jít jenom nahoru," dodal autor 29 gólů. Indiáni budou opět spoléhat na brankáře Matěje Machovského. "Když to vezmu z pohledu Vítkovic, tak si myslím, že se nám snažily vyhnout, co to šlo. Nemohu říct dopředu, jestli jsme rádi, že máme zrovna je. Hlavně že jsme v předkole," uvedl Machovský na klubovém webu.

Třetí duely, při nichž se Mladá Boleslav a Plzeň představí doma, jsou na programu ve čtvrtek, případné čtvrté zápasy se odehrají v pátek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články