Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Chomutov v první lize prohrál, Ústí vede už o 11 bodů

Praha - Hokejisté Ústí nad Labem opět zvýraznili svůj náskok v čele prvoligové tabulky a vedou už o jedenáct bodů. Suverén sezony v 22. kole deklasoval Beroun 9:1, zatímco dosud druhý Chomutov doma podlehl 0:2 Jihlavě. Na druhé místo se tak vrátila Olomouc po výhře 4:2 na ledě posledního Mostu.

Chomutovští hokejisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Na ústeckém brankostroji se hattrickem podílel Handlovský. Střelcem jubilejní sté branky mužstva v sezoně byl v druhé třetině Sklenička a druhou stovku načal krátce nato Lev. Čisté konto pokazil domácímu brankáři Francouzovi až v závěru zápasu Žalčík. Zápasy Písku s Třebíčí i Šumperku s Hradcem Králové rozhodly ve prospěch domácích týmů až samostatné nájezdy. Zatímco v Písku ale předtím padly ze hry jen dva góly, v Šumperku jich bylo deset. V nájezdech pak Draci potřetí v sezoně vyhráli a znovu o tom rozhodl Vrdlovec.

Chomutov po celý zápas nenašel recept na precizní jihlavskou obranu a Novotného nepřekonal ani při téměř dvouminutové přesilovce pět na tři. Jihlava se do útoku příliš nehnala, byla však efektivnější. V 22. minutě se při signalizovaném vyloučení z úhlu trefil Hodek a v závěrečné třetině šikovně ze vzduchu sklepl puk do brány Krupka. Na prohře Chomutova už nic nezměnila ani závěrečná power play umocněná přesilovkou.

V Mostu se hrál vyrovnaný zápas tří odlišných třetin. Dvoubrankové olomoucké vedení domácí hráči v druhé dvacetiminutovce zlikvidovali dvěma rychlými zásahy, ale třetí dějství patřilo znovu Hanákům. Nejdříve potrestal chybnou domácí rozehrávku Selingr a zisk tří bodů pojistil střelou do opuštěné branky Ondrušek. Most tak nebodoval již v sedmém utkání za sebou.

Havlíčkův Brod vedl v polovině zápasu nad Kadaní už o dvě branky, nakonec ale neuspěl. V závěru domácí inkasovali dva slepené góly z hole Chlouby, jenž rozhodl o kadaňské výhře 4:2. Benátky nad Jizerou zdolaly Litoměřice 4:1. Vítěznou branku vstřelil v druhé třetině v přesilovce Skořepa, na začátku třetí části se pak v rozpětí 28 sekund trefili ještě Jaroměřský a Kica.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články