Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chomutov v gólově chudém utkání přehrál Hradec Králové

Chomutov - Dohrávka 37. kola hokejové extraligy o kus přiblížila Chomutov šestému místu, na Olomouc nyní ztrácí čtyři body. Zápas se hrál dlouho bez branek, diváci se dočkali až ve třetí třetině, kdy se ve hře pěti proti třem prosadil domácí kapitán Červenka. Hradec ještě v závěru zkusil hru bez brankáře, v té se však do prázdné branky trefili Piráti, Chomutov tak vyhrál 2:0.

Chomutov - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Hosté se v SD areně představili i s čerstvou posilou, útočníkem Mertlem. A navrátilec ze Záhřebu si hned v prvním střídání vynutil faul, Hradec však Duškovo vyloučení nevyužil. První vážnější vzruch přinesla 6. minuta, kdy se dorážejícímu Sklenářovi podařilo dotlačil puk za záda brankáře Kacetla. Rozhodčí Fraňo však gól neuznal kvůli postavení útočníka domácích v brankovišti. Jeho rozhodnutí nezměnila ani konzultace s kolegou u videa.

Hru v početní výhodě si poté vyzkoušeli i Piráti, vyložené šance si však nedokázali vytvořit. Kacetla nepřekonal ani v 19. minutě ze strany zakončující Kaše. Hradecký brankář si následně poradil i s příležitostmi Sklenáře a Ölveckého ve druhé třetině. Kacetl i jeho protějšek Strmeň bez větších problémů drželi čisté konto a stejnou rychlostí si připisovali i zákroky.

Při Hronkově vyloučení mohl změnit bezbrankové skóre Červenka, nejproduktivnější hráč soutěže však nejprve trefil gólmana a dorážka skončila až v ochranné síti nad mantinelem. I ve třetí dvacetiminutovce byla hra vyrovnaná, složitější situace však musel řešit Strmeň. Poradil si ale s pokusy Knotka, Mertla i Courchaina.

V 51. minutě se však hosté v rychlém sledu dvakrát provinili proti pravidlům a šli do tří. Nejprve hráli v šesti a následně Dietz sevřel puk rukou. A Severočeši nabídnutou výhodu využili. Jubilejní 50. bod v sezoně si připsal přesně zakončující Červenka. Kapitán domácích poté zaznamenal asistenci při druhém gólu, kdy při power play oplatil přihrávku Pospíšilovi střílejícímu do prázdné branky.

Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 52. Červenka (Pospíšil, V. Růžička ml.), 60. Pospíšil (Červenka, Tomica). Rozhodčí: Fraňo, Hradil - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3945.

Chomutov: Strmeň - Jánošík, Skinner, Valach, J. Mrázek, Dlapa, Pereťagin, Tejnor - Pospíšil, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Sklenář - D. Květoň, Dušek, Hřebejk - D. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a B. Kopřiva.

Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Čáp - Bednář, T. Knotek, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Köhler, Bulík, Honejsek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Jan Šťastný (Chomutov): "Bylo to vyrovnané utkání. Hradec byl na začátku trošku lepší, měl lepší pohyb a my jsme se s tím postupem času vyrovnávali. Pomohl nám Honza Strmeň, který chytil nějaké vyložené šance a udržel pro nás šanci na úspěšný výsledek. Rozhodla přesilovka pět na tři. Říká se, že když jí proměníte, měli byste utkání zvládnout. A i když nám se přesilovky úplně nedaří, tuhle jsme sehráli parádně. Hráli jsme týmově a potvrdilo se, že když nám teče do bod, tak se semkneme a utkání ubojujeme."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Bylo to vyrovnané utkání, které rozhodla přesilovka ve třetí třetině. Myslím, že jsme hráli velmi dobře do obrany a hráčům nemůžeme vytknout úsilí a bojovnost. Bohužel jsme se nedokázali prosadit přes výbornou obranu soupeře. Nedali jsme gól a bez gólu se vyhrát nedá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články