Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Chomutov touží dokonat velkolepý obrat, bitvu o všechno uvidí i Ostrava

Praha – Až páté zápasy určí zbylé čtvrtfinalisty letošního play-off. Hokejisté Mladé Boleslavi a Vítkovic sice vedli v sériích 2:0 a k postupu mezi osm nejlepších jim chyběl poslední krok. Následující dva duely však opanovali soupeři – Chomutov a Plzeň, což znamená, že se rozhodne až v nejzazším možném termínu. Přímý přenos utkání Vítkovice Ridera – Škoda Plzeň sledujte od 18:00 exkluzivně na webu ctsport.cz. 

Utkání Vítkovice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Vítkovice Ridera - Škoda Plzeň

Ostravský celek potvrdil nelichotivou bilanci na ledě Západočechů, kde prohrál jedenáct z posledních dvanácti střetnutí. "Nepředvedli jsme to, co jsme měli předvést v obranné fázi. S pěti obdrženými góly nemůžeme pomýšlet na výhru. Plzeňští měli celkově lepší pohyb a mají dobré přesilovky. My je máme hodně špatné. Musíme je do pátého zápasu zlepšit," prohlásil útočník Lukáš Kucsera.

"Buď se z toho poděláme, nebo se zdravě naštveme. Dvě prohry za sebou nás mrzí, ale proto se to hraje na tři zápasy. Poslední krok bývá nejtěžší a nám se to venku bohužel nepovedlo. Nic ale nevzdáváme. Urvali jsme doma dvě výhry, tak snad přidáme i tu třetí rozhodující. Když se vrátíme k naší hře z prvních dvou utkání předkola, pak si myslím, že postoupíme," doplnil gólman Patrik Bartošák.

Indiáni věří, že můžou mít vzhledem k vyrovnání série psychicky navrch. "Není jednoduché za nepříznivého stavu 0:2 dvakrát vyhrát, ale hráči k tomu přistoupili skvěle. Mrzí nás některá zbytečná vyloučení. Toho se musíme příště vyvarovat. V pátém zápase postoupí dál tým, který si to poctivou prací zaslouží," uvedl asistent trenéra Ladislav Čihák.

"Bude rozhodovat, kdo a jak naloží s šancemi. Kdo bude urputnější a přikloní štěstíčko na svou stranu," řekl útočník Jan Schleiss.

Piráti Chomutov – BK Mladá Boleslav

Piráti doslova vstali z mrtvých a touží dovršit obrat v sérii. "Půjde o páté utkání v sedmi dnech. Hráči na obou stranách budou unavení, nemá smysl si nic nalhávat. V prvních dvou zápasech jsme šlapali vodu, ale v Mladé Boleslavi jsme se zvedli. Je to padesát na padesát. Někdo bude šťastnější a my si samozřejmě přejeme, abychom to byli my," uvedl kouč domácích Vladimír Růžička.

"Musíme k duelu přistoupit stejně zodpovědně jako v Mladé Boleslavi. Právě to bude nejdůležitější - hrát, co si řekneme a v čem jsme dobří. Po vyrovnání série nesmíme lítat hlavama někde v oblacích. Pak máme velkou šanci zvítězit," věří chomutovský kapitán Michal Vondrka.

Mladá Boleslav promarnila v domácím prostředí dva mečboly, ze všeho nejvíc se tak potřebuje srovnat zejména psychicky. "Samozřejmě jsme věřili, že do Chomutova už nepojedeme. Teď je výhoda trošku na straně domácích, my už tam nemáme co ztratit. Bude tam určitě znát únava u klíčových hráčů, ale já věřím, že to unesou. Jako vždy bude záležet na výkonech gólmanů," přemítal trenér František Výborný.

"Čekali jsme vyrovnanou sérii. Samozřejmě nás mrzí, že jsme ji doma nedotáhli k postupu, ale na to se už nemůžeme ohlížet. Máme k dispozici ještě jeden zápas, který prostě musíme vyhrát. Soupeř změnil taktiku a hrál úplně jinak. Od nás tam bylo v pátek málo střel. Musíme se vrátit k tomu, co jsme předváděli v Chomutově," dodal útočník Tomáš Hyka.

Duel v Chomutově začne již v 15:30, ve Vítkovicích padne úvodní buly v 18:00. Pokud o vítězi nerozhodne základní hrací doba, čeká týmy boj o postupový gól. Na samostatné nájezdy se nehraje.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články