Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Chomutov si na start přípravy připsal cenný triumf nad Omskem

Praha – Hned pět ze čtrnáctky týmů hokejové extraligy sehrálo v pátek úvodní přípravné zápasy na novou sezonu. Nejcennější skalp uzmul Chomutov, který dokázal porazit favorizovaného účastníka Kontinentální ligy Omsk 3:1. V dalších dvou případech už kluby KHL předčily ty extraligové.

Je nám líto, video expirovalo.
Chomutovští hokejisté si v přípravě poradili s Omskem

Piráti se utkali s Avangardem přesně před rokem, kdy dokázali vyhrát 4:3, a úspěšní byli i tentokrát. První třetinu vyhráli 2:0, na góly Michala Poletína a Vladimíra Růžičky mladšího, jehož otce a současného trenéra týmu v minulosti právě Omsk lákal do KHL na svou střídačku, poté navázal ve třetí části gólem na 3:0 Jakub Chrpa.

Severočeši se tak mohli proti Avangardu znovu radovat. "Na začátek přípravy to bylo velmi náročné utkání. Jsme rádi, že jsme ho zvládli, protože Omsk je silný tým. Do ligy nám zbývá ještě spousta času a máme na čem stavět," pochvaloval si asistent trenéra Jan Šťastný.

Výrazně hůře si vedla Plzeň proti Jekatěrinburgu a prohrála vysoko 2:6. Domácím nepomohly ani dva gólové zásahy kanonýra Dominika Kubalíka. Avtomobilist rozhodl ve druhé třetině, kterou vyhrál drtivě 5:1.

Zlín nestačil na Slovan

První zápasový start po návratu do Zlína po deseti letech v zahraničí oslavil již po dvou minutách úvodním gólem zkušený bek Miroslav Blaťák, ale před takřka třemi tisícovkami diváků slavil výhru 3:2 hostující Slovan Bratislava pod vedením českého kouče Miloše Říhy staršího.

"Zápas měl nasazení a slušnou úroveň, stál hráče hodně sil, ale technika hokeje nebyla taková, jakou bychom si představovali. Z obou stran to byl bojovný hokej. Hosté z minima vytěžili maximum, měli ve třetí třetině čtyři střely a dali dva góly. Naše produktivita nebyla nejlepší," připustil kouč poražených Rostislav Vlach.

Kometa Brno vyhrála stejným výsledkem 3:2 na ledě Třebíče. Prvoligového soupeře měla i Mladá Boleslav, která ve středočeském derby porazila Kladno 4:3. Zaskvěl se útočník Petr Vampola: velká letní posila, která na konci minulé sezony slavila titul s Libercem, si připsala tři body za dva góly a nahrávku. Právě mistr světa z roku 2010 duel dvě vteřiny před koncem rozhodl vítěznou trefou.

Přípravné hokejové zápasy extraligových klubů:

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. a 60. Vampola, 22. Urban, 30. Stříteský - 7. J. Drtina, 40. Kehar, 60. Cetkovský.

Piráti Chomutov - Avangard Omsk 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky: 16. Poletín, 19. Vl. Růžička ml., 44. Chrpa - 59. Burdasov.

HC Škoda Plzeň - Avtomobilist Jekatěrinburg 2:6 (0:1, 1:5, 1:0)
Branky: 37. a 46. D. Kubalík - 35. a 36. Mingalejev, 5. Žuravljov, 24. Torčenjuk, 34. Timašov, 39. Romanov.

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky: 5. M. Přibyl, 56. Kristl - 4. Raška, 22. Nečas, 38. P. Mrázek.

PSG Zlín - HC Slovan Bratislava 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky: 3. Blaťák, 50. Kubiš - 14. Vopelka, 43. Zigo, 52. Tibenský. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články