Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov si hokejovou extraligu zřejmě ani napodruhé nekoupí

Mladá Boleslav – Už za necelý měsíc vypukne nový ročník hokejové extraligy a do té doby musí být jasno o jejím složení. Po Orlech ze Znojma, kteří svou licenci na nejvyšší hokejovou soutěž prodali v dubnu Kometě Brno, se rýsoval další obchod. Mladá Boleslav totiž podle informací MF Dnes uvažovala o prodeji licence chomutovskému klubu. Důvodem měli být především ekonomické problémy. Nakonec však mladoboleslavský klub podepsal tříletý kontrakt se svým hlavním partnerem a prodej licence se nekoná.

Sportovní ředitel klubu z Mladé Boleslavi Luděk Bukač mladší uvedl, že dohady o prodeji licence jdou mimo jeho osobu. "Od vedení mám zprávu z dnešního dne, že rozpočet pro příští sezonu je zajištěn," uvedl Bukač. Mladá Boleslav v pátek podepsala tříletý kontrakt s hlavním partnerem a Chomutovu pouze přes Bukače vzkázala, že licence se prodávat nebude.

Chomutovští po přípravách na možný odkup extraligové licence neskrývali rozčarování. "Myslíme si, že v tento okamžik jsme byli zneužiti pro to, aby si vedení Mladé Boleslavi vytvořilo lepší výchozí postavení pro jednání se svým generálním partnerem," uvedl marketingový manažer a tiskový mluvčí KLH Chomutov David Dinda.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav zřejmě Chomutovu licenci neprodá

Chomutovu nevyšly už druhé námluvy

Podle majitele mladoboleslavského klubu Jana Plachého mělo být klíčové jednání se Škodou, která je hlavním sponzorem. Plachý však neupřesnil, co by se dělo, kdyby nevyšla. O prodeji licence však prý nic nevěděl.

Stejně na tom byl i Chomutov. David Dinda informace o možné koupi licence odmítl. Zdroje MF Dnes však mluvili o něčem jiném. "Už má být vše hotovo, Mladá Boleslav má pustit do Chomutova i některé hráče," řekl jeden ze zdrojů, jenž si nepřál být jmenován. Jaroslav Veverka, majitel Chomutova, by se koupi licence nebránil. "Říkal jsem už dřív, že se tomu nebráníme. I když dnes už je to daleko složitější, protože se klub nemůže v tak krátké době připravit."

Chomutov se chce do nejvyšší hokejové ligy podívat stůj co stůj. Po námluvách se Znojmem po konci sezony, které mu nevyšly, skončil tedy nezdarem i druhý pokus. Znojemští Orli licenci prodali Kometě Brno, a to hlavně z regionálních důvodů. Znojmo teď totiž brněnskému klubu dělá farmu.

David Dinda
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články