Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chomutov se v Hradci nezmohl ani na gól

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové porazili ve 24. kole extraligy Chomutov 4:0. Domácí vyhráli potřetí za sebou. Na tříbodový zisk by jim dnes při bezchybném výkonu Pavla Kantora, jenž si připsal třetí čisté konto sezony, stačil hned úvodní zásah, o který se v první minutě postaral útočník Tomáš Mertl. Piráti už znovu ztrácí na poslední příčce osm bodů.

Do chomutovské branky se opět postavil Růžička, nedávná posila z Pardubic. Zatímco první zápas proti Liberci zvládl bez inkasované branky, v Hradci byl překonaný už ve 36. vteřině utkání. Překvapivou střelou z úhlu na něj vyzrál centr první řady Mertl. Domácí se tak dočkali nejrychlejší branky v sezoně. Před utkáním byl mezi soupeři v tabulce rozdíl šestadvaceti bodů. Hradec byl druhý, Chomutov poslední.

Většina zápasu tomuto postavení také odpovídala a Mountfield byl jednoznačně lepší. První domácí útok, který vstřelil vedoucí gól, byl v každém střídání velmi nebezpečný. Hosté mohli v první třetině vyrovnat snad jen po akci střelce Hrušky, ale Kantor zasáhl. Mladý hradecký gólman byl po celý zápas jistý a potvrzoval, že je možná největším brankářským překvapením probíhající extraligové sezony.

Hradci navíc zafungovaly nástupy do třetin. Také ve druhé části skóroval krátce po začátku, když Škoda dorazil ve 22. minutě odražený puk. Byl to start pasáže, v níž Východočeši duel rozhodli. První formace, jež hrála valnou část všech přesilovek, se totiž prosadila i v početní výhodě. Ve 31. minutě si chomutovští zadáci srazili do branky Kudrnovo nahození. Sudí ještě nechali přezkoumat platnost branky u videorozhodčího, ten ji ovšem posvětil.

Čtvrtý zásah přišel po perfektně sehraném brejku. Švagrovský ve 37. minutě poslal do úniku Knotka s Podlešákem a ten protiútok perfektně zakončil. Poslední část hry byla ukázkou domácí pohody. Hradec zápas v klidu kontroloval. Zvýšit mohl Škoda, trestné střílení však neproměnil. Poté už se domácí soustředili především na udržení čistého konta. Pro Kantora bylo třetím vychytaným v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Chomutov

Mountfield Hradec Králové - Piráti Chomutov 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 1. Mertl (Kudrna, Harant), 22. Škoda (Pláněk, Mikuš), 31. Kudrna, 37. Podlešák (Knotek, Švagrovský). Rozhodčí: Jeřábek, Björk (Švéd.) - Bláha, Lhotský. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4 132.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Mikuš, Pláněk, Ptáček, Frühauf, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Langhammer, Škoda - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Chomutov: M. Růžička - Rutta, Bartejs, Krstev, Pulpán, J. Novák, Šulák, J. Mrázek - Balej, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, J. Straka, Bartečko - Hřebejk, Kämpf, Šagát - Jíra, Sikora, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Až na výjimky jsme měli zápas pod kontrolou. Koukat na tabulku je špatné. Na Chomutov jsme nikdy neuměli hrát, teď byla vidět změna. Je dobré, když trenér něco nachystá a hráči to potom předvedou ve hře. Proto to byla ofenzivní exploze."

Robert Kaše (Chomutov): "Do zápasu jsme šli s tím, že chceme co nejdéle udržet čisté konto. A dostali jsme gól v první minutě... Branka nás srazila, až na konci třetiny jsme se trochu zvedli. Jenže vstup do druhé třetiny jsme měli katastrofální, dostali jsme druhý gól. Hradec vyhrál zaslouženě, jeho hráči víc chtěli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články