Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chomutov se utká s Libercem, Mladá Boleslav s Olomoucí

Praha - Pouhé tři body dělí vedoucí a poslední tým tabulky baráže o hokejovou extraligu. Místa zaručující setrvání mezi elitou zatím drží Chomutov a Liberec, úterní 5. kolo ale může opět vše změnit. Chomutov v něm přivítá liberecké Bílé Tygry, Mladá Boleslav uzavře svou třízápasovou domácí sérii duelem proti Olomouci.

Chomutov jako jediný z celého kvarteta nepoznal dosud v baráži hořkost porážky v základní hrací době. V obou uplynulých kolech ovšem shodně prohrál po samostatných nájezdech. "Asi na nich budeme muset zapracovat," plánoval asistent trenéra Zdeněk Skořepa. I přes průběžnou vedoucí příčku Piráti neusínají na vavřínech ani v jiných ohledech. "Trápí nás častá vyloučení," řekl Skořepa.

Liberec se potřetí za sebou představí v soupeřově hale, debakl 3:7 z Mladé Boleslavi odčinil vítězstvím 3:1 v Olomouci. "Velmi důležité vítězství," uvedl útočník Peter Galamboš. Svých šest bodů nasbírali Severočeši pouze v soubojích s Olomoucí. "Doufáme, že se chytíme a porazíme i ostatní týmy," věří Galamboš. Hanáky čeká po venkovní šňůře od pátku naopak série tří zápasů v domácím prostředí.

Mladá Boleslav by ráda navázala na vybojovaných pět bodů za poslední dvě vystoupení před svými diváky. Z pěti zápasů proti Olomouci v této sezoně však získala jen dva body a poslední čtyři vzájemné souboje prohrála. "To je minulost a už nás to nezajímá. Extraligové týmy přeci jen hrají trochu odlišně, Olomouc je více bruslivá a přímočařejší. Musíme se na ni připravit a doufat, že dáme nějaké góly," řekl zkušený bek Milan Toman.

Olomouc v neděli podruhé v baráži prohrála a z druhé příčky se propadla až na dno. Nyní může dostat v případě vítězství pod sebe nejen svého nejbližšího soka, ale při určité souhře výsledků i další tým a vrátit se na postupovou pozici. "Musíme hrát dobře z obrany a těžit ze šancí, které přijdou," zdůraznil obránce Robin Staněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články