Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov se dočkal výhry, Liberec Růžičku nepřekonal

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili v 23. kole extraligy Liberec 2:0 a ukončili tak sérii osmi porážek. Pirátům k první výhře pod vedením trenéra Josefa Turka pomohl čistým kontem brankář Martin Růžička, který do severočeského klubu zamířil ve středu z Pardubic.

Chomutov - Liberec
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

V první třetině branka sice nepadla, ale střelecké příležitosti byly na obou stranách. Aktivnější byl domácí Chomutov, největší příležitost měl v přesilovce David Hruška. Svou šanci po přihrávce Bartečka ale nevyužil. Další příležitost měl Hřebejk, Melicherčík ale jeho střelu po ledě vyrazil. Liberec měl velkou šanci tři minuty před koncem třetiny, Urban se ocitl sám před Růžičkou, ale nová posila Chomutova ve skluzu jeho příležitost zlikvidovala.

Druhá třetina začala tlakem Chomutova, což vyústilo ve dvě přesilovky domácích. První ještě Piráti nevyužili, ale ve druhé přesilové hře sehráli krásnou akci a ujali se vedení. Divíšek po přihrávce Kubinčáka našel volného Ruttu, který v pokleku prostřelil Melicherčíka. Po vstřeleném gólu měli více ze hry i střeleckých příležitostí hosté z Liberce, několikrát se tak vyznamenala nová akvizice v brance Chomutova - Martin Růžička.

Velké příležitosti měli Bartek, Derner, Urban, ale Růžička všechny střely pochytal. Druhou třetinu zpestřil náznak pěstního souboje mezi Voráčkem a Krstevem necelé dvě minuty před koncem, za což byli oba hráči potrestáni vyloučeními na dvě minuty. Třetí třetina začala opatrně, jako první zahrozili Liberečtí v 46. minutě. Opět ale úřadoval Martin Růžička, když zlikvidoval pokus Dernera i Urbana.

Vzápětí mohl navýšit vedení domácích Krstev, ale jeho dělovku od modré čáry Melicherčík zlikvidoval. Sedm minut před koncem třetí třetiny se objevili v dobré střelecké pozici hostující Zacha a po něm Valský, ale na Růžičku opět nevyzráli. Důležitou výhru, první po měsíci, nakonec domácí udrželi. Při závěrečné power play soupeře navíc přidal Kubinčák druhý gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Liberec

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 26. Rutta (Divíšek, Pulpán), 60. Kubinčák (D. Hruška). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5, navíc Hunkes (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3990.

Chomutov: M. Růžička - Rutta, Malec, Krstev, Pulpán, J. Novák, Šulák, Bartejs - Balej, Divíšek, Kubinčák - D. Hruška, J. Straka, Bartečko - Hřebejk, Kämpf, Šagát - Jíra, Sikora, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Liberec: Melicherčík - Hunkes, Derner, Voráček, Výtisk, Vitásek, Čakajík, Šimek - T. Urban, Nedvěd, Bulík - Bartek, Vampola, Víšek - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Valský, Zacha, J. Vlach. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Josef Turek (Chomutov): "Musím pochválit všechny hráče, od gólmana po posledního hráče v poli. Jsem spokojen s výsledkem i výkonem. Hráči pracovali a vítězství si zasloužili tvrdou dřinou. Plnili taktické pokyny a přidali k tomu ještě srdce. Brankář Martin Růžička předvedl výborný výkon. U Honzy Nováka byla vidět zkušenost, navíc je to pravák a my máme praváků málo. Josef Straka potřebuje ještě potrénovat. Týden čtrnáct dní měl výpadek. Je to ale šikovný hráč a určitě se ještě více projeví."

Milan Černý (Liberec): "Když jsme nedokázali vstřelit branku, nemůžeme vyhrát. Příležitosti jsme k tomu měli, ale nepovedlo se nám to. Rozhodoval jeden gól při našem oslabení. Jinak si myslím, že ten zápas byl úporný, nebyla to žádná hokejová pohádka. Defenzivně jsme to zvládli, ale propadli jsme v ofenzivě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články