Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chomutov potvrdil pozici nejhoršího týmu ligy, s Vítkovicemi prohrál 2:7

Chomutov – Ani nový trenér Josef Turek nepomohl hokejistům Chomutova k tomu, aby ukončili sérii proher, doma podlehli Vítkovicím 2:7. Piráti tak čekají na výhru již šest zápasů a zůstávají poslední v tabulce. Hlavní hvězdou zápasu se stal slovenský útočník Vítkovic Rudolf Huna, který nasázel hattrick a přidal i jednu asistenci. Čtyři kanadské body nasbíral i Ondřej Roman.

První třetinu ovládly dvěma rychlými brankami Vítkovice. Nejdříve se prosadil po hrubce domácího brankáře Řehoře hostující útočník Strapáč, který nahodil puk od zadního mantinelu před branku. Řehoř neměl vykrytý prostor u tyče a od jeho betonu se puk odrazil do branky.

Druhý gól přidaly Vítkovice hned o 71 sekund později při signalizovaném vyloučení. Szturc se ocitl v levém kruhu sám před Řehořem a propálil ho střelou mezi betony. Chomutov měl největší příležitosti v přesilovce, kdy hlavně tvrdými střelami ohrožoval Dolejše v brance hostí.

Chomutov se dostal v prostřední části zápasu do hry využitím přesilovky v 24. minutě. Kubinčák v ní objel branku a naservíroval puk Divíškovi, který ho pohotově 'zametl' za Dolejšova záda.

Vzápětí Vítkovice hrály přesilovou hru při Šulákově vyloučení, ale největší příležitost na skórovaní měl Chomutov. Jaroslav Svoboda se stahovačkou dostal přes hostujícího obránce, ale brankáře soupeře nepřekonal.

Hosté pak zvýšili využitím dvou přesilovek až na tříbrankový rozdíl. Nejdříve Huna zamířil přesně k tyči a poté Svačina z úhlu po výborné přihrávce Romana poslal domácího brankáře Hanuljaka na střídačku.

Naději pro Chomutov vykřesal v 36. minutě kanonýr David Hruška, který usměrnil do sítě střílenou přihrávku Divíška. Kromě branek Vítkovice nastřelily ještě tyč a Chomutov vstřelil další branku, která ale neplatila, protože Dolejš měl podle rozhodčího puk už v držení.

Definitivně o vítězi utkání rozhodl hned na začátku třetí třetiny Huna, který se dostal do samostatného úniku a bez problémů střelou mezi betony překonal brankáře Hanuljaka. Vítkovice si už pak utkání vychutnávaly, u šestého gólu rychlými přihrávkami vyšachovaly chomutovskou obranu, Huna si položil i Hanuljaka a zavěsil do prázdné branky. Sedmou branku si připsal Michal Hlinka, který doklepl za záda domácího gólmana střelu Vandase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Vítkovice

Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 2:7 (0:2, 2:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 24. Divíšek (Kubinčák, D. Hruška), 36. D. Hruška (Divíšek, J. Mrázek) - 8. Strapáč (Burger, Barinka), 9. Szturc (Stehlík, Kucsera), 29. Huna (Roman, Burger), 31. Svačina (Roman, Huna), 41. Huna (Roman, Kudělka), 47. Huna (Roman, Svačina), 50. M. Hlinka (Vandas, Szturc). Rozhodčí: Homola, Hribik - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 3276.

Chomutov: Řehoř (31. Hanuljak) - Krstev, Malec, J. Mrázek, Šulák, Rutta, Kučný, od 41. Bartejs - D. Hruška, Divíšek, Kubinčák - Balej, Jaroslav Svoboda, Bartečko - Hřebejk, Kůs, Jíra - Chlouba, Kämpf, Račuk. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Josef Turek (Chomutov): "Začali vlastním gólem, pak jsme nepokryli hráče na kruhu. Vítkovice jsou rozjeté, dostaly se do hry. My jsme tam pak začali hořet, hráči šli dopředu, abychom srovnali krok. Vykřesali jsme naději, podařilo se nám snížit na 3:4, ale gól neplatil. Zápas rozhodl pátý gól na začátku třetí třetiny.

Peter Oremus (Vítkovice): "Na zápas jsme se velmi zodpovědně připravovali, proto jsme jeli z Pardubic rovnou do Chomutova. Domácích jsme předčili v rychlosti, bruslení i nasazení. Naše vítězství bylo zasloužené."

Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, Kovář, Štencel - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kolouch, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články