Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Chomutov potřebuje překvapit s Libercem, Slavia hraje v Třinci

Praha - Hokejisté Chomutova čekají v extralize již více než měsíc na vítězství. Další pokus na ukončení černé série, která se protáhla na osm utkání, budou mít v pátečním 23. kole, kdy přivítají v severočeském derby Liberec. Druhý tým tabulky Hradec Králové čeká těžký duel ve Zlíně, Třinec se bude pokoušet chytit ztracený dech se Slavií. Utkání sledujte od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Tomáš Jílek a David Moravec.

Sport
zdroj: ČT4

17:00 Vítkovice - Sparta

Vítkovice se chystají na Spartu s cílem získat skalp lídra. "Pro každého je zápas s takovým soupeřem hodně prestižní. Každý se chce vytáhnout, chce jej porazit," řekl asistent trenéra Roman Šimíček, bývalý sparťanský kapitán. "Uděláme vše pro to, abychom zápas odehráli se ctí. Budeme se snažit, aby lidé z haly odcházeli spokojení," uvedl Šimíček.

Sparta bodovala už jedenáctkrát v řadě a v deseti případech zvítězila. "Máme šňůru čtyř utkání venku a zatím jsme ve všech třech předvedli dobrý výkon a dvakrát vyhráli. Budeme se snažit na to navázat a znovu uspět. I když víme, že to nebude lehké, protože Vítkovice se proti nám určitě budou chtít vytáhnout. Doma sice nemají v této sezoně tak dobrou bilanci, ale musíme hrát na sto procent," řekl kouč Josef Jandač.

17:00 Brno - Litvínov

V posledních sedmi zápasech na domácím ledě Kometa Brno neztratila ani bod a do role favorita ji pasuje i výhra 4:1 v první části soutěže v Litvínově. "Po příchodu nových trenérů se Litvínov zvedl. V utkání se Spartou ukázal své kvality. Soupeř má sílu v útoku, trápila jej defenziva. Ovšem po angažování Posmyka se jim podařilo obranu vylepšit. V posledních zápasech už dostávají méně gólů," všiml si trenér Komety Vladimír Kýhos.

Litvínov se pod novými trenéry Radimem Rulíkem a Miloslavem Hořavou nadále dere vzhůru a nechal zapomenout na osmizápasovou šňůru bez bodu. Od konce září až dosud se však Vervě nepodařilo vyhrát dvakrát po sobě.

17:30 Chomutov - Liberec

Chomutov ztrácí už osm bodů na předposlední Karlovy Vary a nepomohl mu ani příchod nového kouče Josefa Turka v reprezentační pauze. Turek sice napoprvé zabodoval na ledě Slavie, ale dosud s týmem čtyřikrát prohrál. "Každý zápas je pro nás teď důležitý a musíme konečně vyhrát. Za těmi předešlými jsme udělali tlustou čáru. Po čtyřech utkáních jsme přistoupili ke změnám ve složení formací, i když nám to trochu komplikuje, že Jarda Svoboda odešel z tréninku a nebude k dispozici, přestože už to vypadalo, že bude hrát," uvedl Turek.

Liberec nechce být tím, kdo umožní Chomutovu ukončit sérii neúspěchů. "Musíme se však soustředit hlavně na náš výkon. Až na Spartu, která má podle mého nejsilnější kádr od roku 2000, je liga hodně vyrovnaná a není tak podstatné, zda hrajete se třetím týmem nebo posledním. Nám se podařilo hodně zlepšit defenzivu, ale teď bychom se potřebovali zvednout ofenzivně. Věřím, že se to podaří," narážel kouč Pavel Hynek na poslední domácí porážku s Pardubicemi.

17:30 Zlín - Hradec Králové

Zlín získal v posledních třech zápasech osm bodů. Teď ho čeká Hradec Králové, který je překvapením soutěže. "Velmi dobře si vede hlavně na ledě soupeřů, kde je momentálně v extralize nejlepší. Jsme připraveni na kvalitní defenzivu soupeře. K úspěchu musíme zvolit obdobnou taktiku. Hrát obezřetně v obraně tak, abychom zbytečně neinkasovali. Nepočítám, že padne hodně gólů," řekl trenér Rostislav Vlach.

Hradec Králové pokračuje ve vyrovnaných výkonech. V dosavadním průběhu sezony prohrál jen dva zápasy po sobě, ale v obou si připsal alespoň po bodu. 


18:00 Třinec - Slavia (ČT sport)

Jiří Kalous si s Třincem podruhé zahraje proti Slavii, v níž strávil několik sezon po boku kouče Vladimíra Růžičky. Momentálně ho pálí série tří porážek s celky z dolních pater tabulky, jež zabrzdila rozlet Ocelářů. "To se v hokeji prostě stává, jako nějakou krizi bych to neviděl," řekl Kalous. Třinec podle něj zůstane nadále věrný způsobu hry, který v této sezoně praktikuje. "Přináší nám šance, které bohužel neproměňujeme. Musíme si více věřit v koncovce, ještě líp hrát do obrany, aby soupeř neměl šanci a o gól ho přetlačit," řekl Kalous.

Slavia si po pětizápasové vítězné sérii připsala v dalších pěti utkáních jedinou výhru, když v 19. kole udolala v prodloužení Chomutov. "Ale nemyslím, že naše hra je špatná. Vyrovnané zápasy teď jen vyhrávali soupeři. I díky tomu, že jsme dostali docela nešťastné góly ve Zlíně i v Plzni," připomněl asistent trenéra Ondřej Weissmann. "V Třinci je to teď asi podobné jako u nás, také určitě chtějí nutně zabodovat. Z toho důvodu může v zápase být znát určitá nervozita," myslí si Weissmann.

18:00 Kladno - Karlovy Vary

Kladnu se podařilo úspěšně zvládnutými nájezdy proti obhájci titulu Plzni zastavit sérii pěti zápasů bez bodu. Zlepšení formy potvrdilo následně na ledě silného Třince, kde si po měsíční odmlce připsalo tříbodový zisk. Dalším soupeřem Rytířů budou Karlovy Vary, které z posledních sedmi zápasů zaznamenaly jediné vítězství - shodou okolností rovněž proti Ocelářům.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články