Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Chomutov posílí kanadský olympionik Peters, Fin Toivonen končí

Další rošáda v chomutovském brankovišti. Poslední tým extraligy posílí kanadský brankář Justin Peters. Dvaatřicetiletý gólman, který odchytal 83 utkání v NHL, působil v minulé sezoně v Dinamu Riga a Kolíně nad Rýnem. Piráty naopak opouští finský brankář Hannu Toivonen, kterého klub angažoval v polovině října, ale kvůli zdravotním problémům nenastoupil ani k jednomu zápasu.

Justin Peters
zdroj: Reuters autor: David W Cerny

"Jednání s Petersem se trochu táhla a my jsme potřebovali pomoc hned, proto jsme ukázali na Toivonena. Bohužel se do branky postavit nemohl kvůli nečekané zdravotní indispozici, která se sice vyřešila, ale mezitím jednání s Petersem dospěla k dohodě, proto nyní Toivonen odchází," uvedl sportovní manažer a trenér Vladimír Růžička.

Peters byl členem kanadské reprezentace na letošních olympijských hrách a z Pchjongčchangu si odvezl bronzovou medaili, i když do hry nezasáhl. K Pirátům by se měl připojit v úterý.

"Chceme dávat prostor i našim mladým brankářům, proto se oba zkušení brankáři vymění," komentoval Růžička příchod Peterse a odchod Toivonena.

Dosavadní jedničkou Chomutova byl Štěpán Lukeš, jemuž kryli záda Aleš Stezka nebo Tadeáš Dvořák. Nejstarším z nich je třiadvacetiletý Dvořák.

Peters chytal v NHL za Carolinu, která jej v roce 2004 draftovala ve 2. kole jako celkově 38. hráče, Washington a Arizonu. V elitní soutěži se naposledy objevil předloni v listopadu.

V juniorské soutěži OHL se mu v roce 2004 podařilo v dresu Toronto St. Michael's Majors skórovat, když se trefil do prázdné branky při power-play soupeře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články